10 dingen die je waarschijnlijk je hele leven al verkeerd uitspreekt

Lifestyle door Romy

Ken je dat? Je spreekt een woord uit, omdat je niet beter weet, maar blijkbaar is de uitspraak ervan heel anders. Dat woord spreek je waarschijnlijk al jaren zo uit. Wist jij veel? Wij hebben een aantal van dit soort woorden op een rij gezet. Spreek jij ze al wel zo uit of had jij toch een andere versie?

Woorden die je verkeerd uitspreekt

  1. Ken je dat bekende zeep-merk met dat groene logo? Waarschijnlijk spreek je het uit als: Palm Olieveé. In werkelijkheid spreek je het als één woord uit, dus: Palm-Olive. Wist jij dit?

 

  1. Deze webshop is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Maar hoe spreek je het nu precies uit? Is het schein? Of sjein? Blijkbaar spreek je het uit als She-In. Als in, zij in. Hebben we dat ook weer duidelijk.

 

  1. Op een of andere manier denken we soms dat er in het woord espresso een ‘x’ verstopt zit. We spreken het uit als ex-prezzo. Het is dus es-presso. Handig voor als je de volgende keer een kop koffie bestelt!

via GIPHY

  1. Deze broeken zitten zo mooi! Helaas kunnen we nog steeds niet de naam van het merk fatsoenlijk uitspreken. We spreken het merk Levi’s namelijk vaak uit als lee-vies. Probeer dat de volgende keer te vergeten, want het is lie-vais.

 

  1. Dit spelletje wil je niet verliezen, je kan er nogal chagrijnig van worden: Monopoly. En nog steeds spreken we het spel verkeerd uit. Het is namelijk niet mon-nopolie, maar mo-nopolie.

via GIPHY

  1. Op een of ander manier denken we bij dit woord dat er een twee keer een -d in het woord staan. Spreek jij het ook uit als ad-vocado? Je bent heus niet de enige. Hoe spreek je het dan wel uit: a-vocado.

via GIPHY

  1. Dit heerlijke Spaanse gerecht spreken we ook áltijd verkeerd uit. Het is geen pa-jella, maar pa-el-ja.

 

  1. We hebben het woord toevallig hierboven gebruikt, maar wij zijn niet de enigste, maar enige. Jan mag weten waar we de STE vandaan halen.

 

  1. Adobe. Dit softwareprogramma spreken de meeste uit als a-do-bee. Spreek het volgende keer uit als ah-do-bie en je vrienden zullen je verbaasd aankijken. Zo spreek je het écht uit!

 

  1. De Lidl. Dé supermarkt die ook wel eens mega leuke gadgets verkopen. Maar hoe spreek je de supermarkt op de juiste manier uit? Het is namelijk Duits dus het is niet liddel, maar lieddel.

via GIPHY