Wat is er gebeurd met de echte Anna Delvey uit de Netflix-miniserie Inventing Anna?

Media door Elsemieke

Van slapen in de duurste hotels, tot shoppen in chique winkelstraten: het kon niet op voor Anna Delvey, de misleidster waar Netflix een serie over maakte. Maar wat is er eigenlijk gebeurd met de échte Anna Delvey 'Inventing Anna'?

Wie is Anna Delvey?

Na de 'Tinder Swindler', heeft iedereen het alweer over een ánder top oplichter: Anna Sorokin uit 'Inventing Anna'. Anna deed zich jarenlang voor als een Duitse erfgenaam en kletste zich binnen bij een heleboel rijke New Yorkers. Na een jeugd in Duitsland ging ze stagelopen bij een modeblad in Parijs. Ze begon zichzelf daar Anna Delvey te noemen. Via haar modecontacten ging ze voor een opdracht naar New York. Anna vertelde iedereen die het horen wilde dat ze de erfgenaam was van een vermogen van 67 miljoen dollar. Maar bij dat geld kon ze nog niet. Op haar populaire Instagram-account strooide ze echter met fikse fooien en droeg ze designerkleding, maar liet na etentjes steevast anderen de rekening betalen. Haar hotelkamers en privéjets betaalde ze met valse cheques en verlopen creditcards. Haar rijke vrienden kwamen er uiteindelijk achter dat ze helemaal geen miljoenen op de bank had staan en dat ze alles bij elkaar fraudeerde. 

150 miljoen dollar

Netflix maakte een inmiddels hele populaire serie over het ‘rijkeluisleven’ van Anna Delvey, deze top-misleidster waar iedereen het nu over heeft. De streaminggigant schakelde Shonda Rhimes in om Anna’s verhaal te transformeren tot een gelikte serie, geregisseerd door de man achter The Devil Wears Prada. Shonda staat sinds 2017 onder contract bij Netflix om acht series te maken, en vangt daar 150 miljoen dollar voor. Kassa!

Waar is de echte Anna Delvey uit Inventing Anna? 

Maar waar is de echte Anna nu eigenlijk? Anna Sorokin, zoals Anna Delvey in het echt heet, heeft vier jaar gevangenisstraf erop zitten. Het was dus in principe over en uit voor de meester oplichtster, maar Netflix zag wel wat in haar verhaal en sloot een contract met haar. Direct na haar vrijlating in 2021 begon Anna meteen weer met posten op Instagram. Ze had geen oog voor haar visum dat was verlopen. Oorspronkelijk komt Anna uit Duitsland, dus de ICE (Immigration and Customs Enforcement) pakte haar direct weer op. Anna zit op dit moment dus nog altijd in een cel, in Orange County Correctional Facility in de staat New York. "Ik heb geen spijt”, zei Anna in een interview. “Ik heb sommige dingen verkeerd aangepakt, maar het was nooit mijn bedoeling om mezelf rijk te liegen. Ik wilde alleen macht."

Foto: Netflix

Lees ook: Netflix dropt langverwachte trailer van Bridgerton seizoen 2!