BN'ers steunen zwijgende Linda de Mol: "Groot gelijk"

Celebs door Laura

Nadat naar buiten kwam dat haar inmiddels ex-partner Jeroen Rietbergen seksueel getinte opmerkingen maakte binnen The Voice, beloofde Linda de Mol dat ze later haar eigen verhaal zou doen. Daar is ze afgelopen zaterdag op terug gekomen. Verschillende BN'ers laten weten dat ze hun televisie-collega steunen in haar beslissing om toch te zwijgen, waaronder Wendy van Dijk.

linda de mol

Lees ook: Katja Schuurman: "ik had zeker 180 keer aangifte kunnen doen van aanranding"

LINDA. wist ervan

Vlak nadat het seksueel wangedrag van onder andere Jeroen binnen The Voice of Holland naar buiten kwam, kwam Linda met een statement dat ze met rust gelaten wilde worden. Op haar eigen tijd wilde ze haar verhaal op haar eigen platform doen. Dit plan veranderde toen vorige week naar buiten kwam dat de twee vrouwen die misbruikt zijn door The Voice coach Ali B in 2020 hun verhaal aan LINDA. wilden doen. Het tijdschrift had besloten om er niks mee te doen, omdat er te weinig bewijs was. Linda de Mol wist dus van het vermeend misbruik door Ali B, dat zij hier niks mee deed valt bij veel mensen in slechte aarde. Vanwege deze kritiek heeft de presentatrice besloten niks meer los te laten over het The Voice-schandaal. Dat liet ze zaterdag weten in een statement.

"Als alles wat ik zeg door deze ‘experts’ weggezet wordt als ‘verdraaien, liegen, in de doofpot stoppen, macht uitoefenen, verbloemen’. (…) Ik zeg helemaal niets meer en trek me voorlopig terug om eindelijk samen met mijn kinderen, die zielsveel van hun bonusvader hebben gehouden, aan het verdriet toe te komen. En me te laten steunen door mijn familie, want ja, we zijn er voor elkaar."

BN'ers steunen Linda's zwijgen

Veel bekende Nederlanders steunen Linda in deze beslissing. "Recht uit het hart", schrijft Wendy van Dijk. "En je hebt groot gelijk. Alle energie en tijd moet gaan naar het onderzoek en de rust en ruimte voor de slachtoffers om ze te horen en NIET naar alle mensen die zich verheerlijken aan dit leed en hun eigen ego voorop zetten. Jij ook heel veel sterkte." Heleen van Royen schreef: "You find out who your real friends are when you’re involved in a scandal. aldus Elizabeth Taylor. *hartjes* voor Linda en haar gezin”. Ook Halina Reijn, Manon Meijers, Karin Swerink en Gwen van Poorten laten steunbetuigingen achter. Ook van haar volgers en fans krijgt ze lovende en steunende berichtjes. 

Lees ook: Ophef ontstaan over verkrachtingsscène GTST: "Waarschuwing was gepast geweest"

Beeld: Brunopress