Alexandra (31) krijgt kritiek op relatie met 23 jaar oudere man: “Soms vragen mensen of hij mijn vader is”

Relaties door Jennifer

De 31-jarige Alexandra en haar 23 jaar oudere echtgenoot Antonio zijn smoorverliefd. Toch krijgen ze een hoop kritiek over zich heen. Mensen vragen zich af waarom ze niet samen is met "een knappere jongen van haar eigen leeftijd". Tja, soms valt iemand nou eenmaal op oudere, meer volwassen mensen. Anno nu zou dat moeten kunnen, toch?

Lees ook: Dit is het perfecte leeftijdsverschil!

Ontmoeting in koffiezaak

Het echtpaar ontmoette elkaar in 2014, toen Alexandra nog parttime werkte in een koffiezaakje in Turijn (Italië). Ondertussen deed ze een studie. Haar inmiddels hubby werkte in een kantoor vlakbij de koffiezaak. Het was zijn vaste stek. Telkens als hij hier kwam voor koffie, overlaadde hij Alexandra met complimentjes. Ah! Uiteindelijk was ze zo gevleid door hem, dat ze op een eerste date gingen.

Niet volwassen genoeg

Hoewel ze elkaar leuk vonden daar in Italië, verhuisde Alexandra na haar studie toch naar hometown Moskou – zonder Antonio. Ze vond zichzelf op dat moment nog niet volwassen genoeg voor een serieuze relatie. De soort van summer romance eindigde na twee maanden in een mooie vriendschap, die nog jaren duurde. Totdat ze in februari 2020 – vlak voor de grote coronapandemie – wel érg vaak met elkaar aan het praten waren.

Lockdown

Het plan was om samen naar Barcelona te reizen. Helaas gooide het coronavirus roet in het eten. Ze hadden de tickets al geboekt, maar toen sloot Italië zijn grenzen. Aan het Engelse Mirror vertelt Alexandra: “Hij stond erop dat ik zonder hem zou gaan, maar ik zei ‘nee’. We bleven thuis.” Hij in het Italiaanse Turijn en zij in de Tsjechische stad Praag. Gedurende de lockdown hielden ze wel elke dag contact met elkaar. Ze zorgden ervoor dat ze helemaal up-to-date waren over elkaars leven.

Miskraam

Uiteindelijk verhuisde Alexandra in september 2020 naar Turijn, waar ze introk bij haar lover. Ze voelde (en voelt) zich echt thuis bij Antonio. Ze werd zelfs zwanger van hem. Al duurde dit helaas maar vijf weken, toen kreeg ze een miskraam. Alexandra zegt wel: “Het deed ons beseffen dat we samen willen zijn, trouwen en een gezin willen stichten.” Later in februari 2021 werd ze vervolgens weer zwanger, maar ook daar ging het mis. Na zeven weken kreeg ze nog een miskraam.

Je kunt je voorstellen dat Alexandra en Antonio door een aantal moeilijke maanden gingen. Toen Antonio haar op een gegeven moment ten huwelijk vroeg, zei Alexandra eerst ook nee. Al verloofden ze zich uiteindelijk wel in juni 2021, waarna ze in december in het huwelijksbootje stapten.

Onbegrip over relatie

Zelf waren ze helemaal zeker van hun relatie. In hun omgeving heerste wel meer onbegrip over de relatie. Zo vertelt Alexandra: “Mensen gaan ervan uit dat ik bij hem ben voor zijn geld. Ze zeggen dat als hij een ‘simpele bediende’ was of straatveger, dat ik dan niet bij hem zou zijn.” Hierbij doelt ze op de vrienden van haar man, maar ook haar eigen vrienden begrepen het niet helemaal. “Sommige van mijn vrienden begrijpen nog steeds niet, waarom ik niet met een knappere jongen van mijn leeftijd ben,” vertelt ze. En het onbegrip vindt niet alleen in de naasten omgeving plaats, maar ook en public. “Soms vragen mensen of hij mijn vader is,” zegt ze. Ze kan er om lachen, maar op een gegeven moment wordt het toch vervelend.

Relatie met leeftijdsverschil

Alexandra is overigens ook gewend aan een relatie met leeftijdsverschil. Haar huidige man Antonio is niet de eerste, oudere man, waarmee ze heeft gedatet. Eerder ging ze al met een 26-jarige man, toen ze zelf sweet sixteen was. Ze legt uit: “Ik ontdekte al heel vroeg in mijn dateleven, dat ik niet van het systeem houd.” Oudere mannen zijn nou eenmaal haar type: “Ik heb liever een man die weet hoe hij moet leven. Ik wil een man met ervaring, die veel heeft gereisd en weet wie hij is.”

Geen uitleg nodig

Alexandra moedigt andere mensen in een relatie met leeftijdsverschil aan, om zich niets aan te trekken van kritiek. “Mensen maken opmerkingen over jou, je partner en relatie, maar je hoeft niemand iets uit te leggen. Wees gewoon gelukkig.”

Lees ook: Echtpaar Gary en Almeda verschilt 54 jaar van elkaar: ‘Laat nooit iemand je geluk stelen’

Bron: Mirror.co.uk