Toffe films die in 2022 uitkomen die je niet wil missen

Media door Anne-Fleur

Een nieuw jaar betekent ook een verse lading nieuwe toffe films die je maar wat graag wil zien. Nog even wachten tot de bioscopen weer open zijn, maar daarna staan er weer heel wat nieuwe films voor je klaar. En dit zijn de acht tofste films die je dit jaar echt niet mag (en wil) missen. 

Lees ook: WOW! Zoveel verdient Lily Collins per aflevering van Emily in Paris

1. Marry Me - 10 februari

Marry Me is een romantische musical komedie (yay) met een stereotypical love story dat in een nieuw jasje is gestoken, namelijk in de tijd van nu. Fame, social media, en natuurlijk trouwen. Jennifer Lopez en Owen Wilson schitteren in deze film op het witte doek en wil je hoe dan ook gezien hebben. 

2. Uncharted - 10 februari

Uncharted is een Amerikaanse actie/avontuurfilm met in de hoofdrol Tom Holland (!) en Mark Wahlberg. In de film gaan Drake (Holland) en Sully (Wahlberg) op een gevaarlijke zoektocht naar 'the greatest treasure never found'. Maar tegelijkertijd gaan ze ook op zoek naar Drake's lang verloren broer. 

3. The Batman - 3 maart

Robert Pattinson mag dit jaar wederom zijn acteerkunsten laten zien. Ditmaal in The Batman. In zijn tweede jaar als Batman achtervolgt hij de Riddler, een seriemoordenaar die Gotham City burgers aanvalt. Batman ontdekt dat zijn familie ook niet helemaal zuiver is en wordt gedwongen nieuwe bondgenootschappen aan te gaan om uiteindelijk de Riddler te pakken te krijgen.

4. Downton Abbey: A New Era - 17 maart

Downton Abbey: A New Era is een sequel op de film uit 2019. We kennen natuurlijk allemaal de serie, maar de avonturen op Downton gaan ook in de films gewoon door. De gehele cast van de serie zal weer te zien zijn (gelukkig) en zal dit keer niet in Engeland, maar in Zuid-Frankrijk afspelen. Lady Violet Crawley (Maggie Smith) blijkt een mysterieus verleden te hebben én er zal een grootse bruiloft aankomen. We can't wait.

5. The Lost City - 24 maart

In The Lost City gaat een romance schrijfster (Sandra Bullock) met haar cover model (Channing Tatum) op een book tour, maar komen daarna door een ontvoeringspoging terecht in een een of ander jungle avontuur. Het genre van de film is actie/avontuur en romantische komedie. Leuker kan het niet worden, toch?

6. Morbius - 7 april

Voor alle Marvel-fans komt op 7 april de film Morbius met Jared Leto uit. Dr. Michael Morbius heeft een zeldzame bloedziekte die hij probeert te verhelpen met een gevaarlijke cure. Natuurlijk gaat dit helemaal fout waardoor hij verandert in vampier met immense superkrachten. Hij probeert een balans te vinden tussen zijn normen en waarden én zijn eeuwige thirst for blood. 

7. Fantastic Beasts 3 - 13 april

Na twee geweldige films komt Fantastic Beasts met nóg een knaller. Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore. Harry Potter fans kunnen hun borst nat maken, want de trailer alleen al belooft veel goeds. Newt Scamander (Eddie Redmayne) krijgt een waarschuwing van Dumbledore (Jude Law) dat de wereld zoals ze die nu kennen, niet lang meer hetzelfde blijft door de kwade bedoelingen van Grindelwald (Mads Mikkelsen). 

8. Jurassic World: Dominion - 9 juni

Over de plot van de derde film van Jurassic World weten we helaas nog niet veel, omdat er zoveel mogelijk geheim moet blijven. Spannend... Wat we wel weten is dat Chris Pratt (Owen) en Bryce Dallas Howard (Claire) terugkeren samen met een paar anderen van de originele film. Ook is er in november een korte proloog uitgebracht die ons alvast voorbereidt op wat we in juni kunnen verwachten. 

Lees ook: 10 nieuwe series en seizoenen op Netflix om in 2022 naar uit te kijken