10 nieuwe series en seizoenen op Netflix om in 2022 naar uit te kijken

Media door Jordan

Na de drukte van alle feestdagen vallen we in januari vaak in een zwart gat. Buiten is het donker en koud en de dagen gaan langzaam. Reden genoeg om na een werkdag lekker op de bank te ploffen en te Netflixen. We geven je ook gelijk iets om naar uit te kijken, hier zijn 10 serie releases op Netflix.

Lees ook: Heet nieuws: Magic Mike's Last Dance met Channing Tatum is onderweg

Manifest eerste 2 seizoenen, vanaf 1 januari

Dit voorjaar werd Manifest gecanceld door NBC, maar gelukkig heeft Netflix de serie gered. De serie werd eerder op de Amerikaanse Netflix gezet en daar werd het erg goed bekeken. En goed nieuws: de serie is binnenkort ook te zien op de Nederlandse Netflix! De serie draait om passagiers en de bemanning aan boord van een vliegtuig, dat plotseling weer verschijnt na vijf jaar lang verdwenen te zijn geweest. Naarmate de mensen aan boord hun nieuwe leven ontdekken, komt er een dieper mysterie naar boven. Sommige van de teruggekeerde passagiers, beseffen al snel dat ze misschien bedoeld zijn voor iets groter dan dat ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. 

After Life seizoen 3, vanaf 14 januari

Het derde en laatste seizoen van After Life komt eindelijk op Netflix. After Life bedacht door de Engelse comedian Ricky Gervais is een hilarische maar ook ontroerende serie. Het gaat over een schrijver van een lokale krant die zijn vrouw verliest. Hij verandert in een norse man terwijl hij om zijn vrouw rouwt. Zijn zin in het leven verdwijnt en trekt zich niets meer aan van niemand, ook houdt hij geen blad voor de mond. Zeker een aanrader als je het nog nooit gezien hebt.

Too Hot To Handle seizoen 3, vanaf 19 januari

Er iets niets zo lekker als op de bank ploffen en een foute realityserie kijken na een lange werkdag. Too Hot To Handle gaat over knappe vrijgezellen op zoek naar de liefde, die in een prachtige villa met een tropisch klimaat worden gedropt. Maar er zit een addertje onder het gras, de singles mogen tijdens het verblijf geen enkel lichamelijk contact hebben, als zij dit volhouden winnen ze een groot geldbedrag. 

Bridgerton seizoen 2, vanaf 21 januari

Bijna, bijna, bijna kunnen we weer gaan weg zwijmelen bij de verhalen van de familie Bridgerton. Het eerste seizoen van Bridgerton heeft een Netflix record behaalt, 82 miljoen huishoudens hebben de serie in de eerste 28 dagen van de release bekeken. Niet voor niks dat al snel meerdere seizoenen werden aangekondigd. Het nieuwe seizoen zal gaan over de oudste broer Anthony Bridgerton, kijken dus!

Ozark seizoen 4, vanaf 21 januari

Het laatste seizoen van Ozark zal in twee delen gesplitst worden. Ze houden het nog even spannend voor ons dus! De serie gaat over de familie Byrde die verhuist van Chicago naar de Ozarks in Missouri. Dit is niet voor niks. De vader van het gezin, Marty Byrde wordt gedwongen om zijn witwaspraktijken voort te zetten voor hoge criminelen. De serie heeft een donkere sfeer, maar is zeker het kijken waard. Het is zo spannend, je zit op het puntje van je stoel tijdens het kijken van deze serie.

Snowpiercer seizoen 3, vanaf 24 januari

De succesvolle Sci-Fi serie komt terug met een derde seizoen. De serie speelt zich af in de toekomst waarin een experiment om de klimaatverandering tegen te gaan totaal verkeerd uitpakt. De wereld verandert in een ijskoude plek en de laatste overlevende zitten aan boord van een trein, die constant rond de aarde rijdt. Iedereen moet leven aan boord zonder ervan af te kunnen, het duurt dan ook niet lang tot een opstand uitbreekt.

The Sinner seizoen 4, vanaf 26 januari

Eén van de spannendste series ooit komt terug. Wel is al aangekondigd dat dit ook echt het laatste seizoen wordt. Het verhaal van rechercheur Harry Ambrose komt tot een eind. Ambrose is nu met pensioen maar heeft nog steeds een trauma van de zaak van een jaar geleden. Hij vertrekt samen met zijn partner Sonya naar Hanover Island voor een vakantie. Hij krijgt echter geen kans om bij te komen als een onverwachte tragedie plaats vindt.

The woman in the house across the street from the girl in the window seizoen 1, vanaf 28 januari

Je had het al kunnen raden aan de hand van de lange titel. Deze serie is een satire gebaseerd op meerdere horrorfilms, zoals: The Girl on the Train en The Woman in the Window. Hoofdpersonage Anna, gespeeld door Kristen Bell, probeert over haar gebroken hart heen te komen. Aan de trailer te zien, verslindt ze flessen wijn samen met een assortiment aan voorgeschreven medicijnen. Ze doet niks anders dan uit het raam kijken, en ziet een knappe buurman aan de overkant intrekken. Anne wordt getuige van een gruwelijke moord, maar een emotioneel instabiele vrouw met een drankprobleem maakt haar geen geloofwaardige getuige.

Archive 81 seizoen 1, vanaf januari 2022

De nieuwe serie is geïnspireerd op de gelijknamige horror podcast. Het plot gaat over Dan Turner, een archivaris, die een mysterieuze baan aanneemt om een collectie beschadigde videobanden uit 1994 te restaureren. Hij komt terecht in het werk van documentairemaakster Melody Pendras en haar onderzoek naar een gevaarlijke cult. Terwijl Dan in Melody’s verhaal wordt getrokken, raakt hij ervan overtuigd dat hij haar kan redden.

Love Is Blind Japan, vanaf februari 2022

Nog een leuke realityserie is vanaf februari te zien op Netflix, Love Is Blind Japan. De voorgaande seizoenen speelde zich af in Amerika en Brazillie en gaan nu door in Japan. Zes koppels gaan de uitdaging aan om de liefde van hun leven ten huwelijk te vragen, zonder hem of haar ooit gezien te hebben. Het klinkt te bizar voor woorden, maar werkt soms toch. De trailer van Love Is Blind Japan is er nog niet, maar om een beeld te krijgen bij de serie is dit de trailer van seizoen 1.

Lees ook: Dit populaire personage uit La Casa de Papel krijgt een eigen spin-off!