Deze vreselijke Y2K-trends mogen nooit terugkomen

Mode & trends door Jordan

De zeroes blijft een iconische tijd. Paris Hilton, Justin Timberlake in all denim, The Spice Girls en nog veel meer. Ook de Y2K-trend maakt zijn comeback en wordt steeds vaker gespot bij Gen Z. Maar als je het aan millenials vraagt kunnen sommige trends beter voor altijd ver achterin de kast blijven hangen.

Lees ook: Welke Y2K trend je moet proberen volgens je sterrenbeeld

Throwback time

Zelfs tijdens de afgelopen New York Fashion Week kwamen er veel looks voorbij geïnspireerd op Y2K. Veel statement pieces waaronder gekleurde panty’s, minirokjes, gehaakte kleding en crop tops. Heel leuk dat het weer in is en misschien heb jij, als je een secret hoarder bent, ook nog wel een stapel kleding in de kast liggen. Generatie Z zal er jaloers op zijn, en wist je dat je het voor veel geld kan verkopen? Misschien is verkopen ook maar het beste wat we ermee kunnen doen. Want als we nou echt even eerlijk ernaar kijken zijn er ook zeker wat trends die echt niet terug mogen komen.

Absoluut niet!

1. De low waist jeans

Met stip op nummer één staat de low rise jeans. Keira Knightley rockte 'm hier in 2003 bij de première van Pirates of the Caribbean, maar verder staat de ultralage broek bij niemand echt goed. Om maar te zwijgen over het bouwvakkersdecolleté dat ontstaat als je zit, buigt of bukt. No thank you

2. Broeken met veters

Dit is nog zo'n rare trend. Wie heeft dit bedacht en waarom eigenlijk? Het ziet er vreemd uit en het lijkt ons ook mega onhandig. Nog één die er perfect bijpast: een met veter dichtgestrikt shirt.... 

3. Broeken onder jurken

Wat waren broeken, en dan vooral spijkerbroeken, in tijdens de zeroes. De broeken kwamen op de meest rare plekken terug. Zelfs bij de Grammy Awards, dat kan je je nu toch niet meer voorstellen? Wat dan helemaal vreemd was is dat de broeken tevoorschijn kwamen onder jurken. Why???

4. Lange dunne sjaals

Bij elke trend kunnen we blijven zeggen dat het vreemd is, want dat zijn ze ook allemaal. Zoals ook de lange dunne sjaals. Ze hebben geen functie, het ziet er ook weer raar uit en vroeger deed iedereen ze dan ook ineens over een zomerse outfit. Als je er nog één hebt liggen, verbrand deze dan alsjeblieft. 

5. Grote riemen

Tja wat moeten we hier ook over zeggen? Er zijn bijna geen woorden voor. We laten het wel gewoon zien en dan mag je zelf oordelen. Het kan overigens nog erger, we droegen die grote riemen om onze taille over een T-shirt heen. Hè?

6. De minirok

Zo'n rok dragen die net zo groot is als de riem hierboven is gewoon vragen om een blaasontsteking. Er is wel een grote groep die het wel erg zullen waarderen, maar dat zijn vooral oude mannetjes die nog steeds vrouwen nafluiten. 

7. Zonnebrillen

Geen idee of deze zonnebril een naam hebben of waar je deze ook kan vinden. Toch komen ze steeds vaker terug. Misschien is het een mening dingetje maar wij zeggen nee. 

8. All Denim 

Als allerlaatste de all denim. Te gek voor een verkleedfeestje maar verder dan dat ook echt niet. Geniet wel even van de foto's van de meest iconic duo's van de zeroes. 

Lees ook: Huh? Dit is wat jouw profielfoto zegt over je persoonlijkheid

Beeld: GettyImages