Tips: Welke bikini voor welk figuur?

Mode & trends door Xandra
Een thigh gap of bikini bridge? Liever niet! Wij gezonde dames zien er hartstikke goed uit zonder die rare afslanktrends. Maar in welke bikini komt jouw lichaam nou het best tot zijn recht? Ze vertelt het je!
 
Een laag kleding is vaak de beste optie om overtollige vetrolletjes te verhullen en je goede punten flink te benadrukken, maar in bikini is dat behoorlijk lastig. Toch kun je een hoop bereiken door simpelweg het goede model te kiezen. Of je nou een appel, peer of ander fruitsoortig lichaam hebt, er is altijd wel een model waar jij er helemaal geweldig in uitziet. Kom maar op met dat dagje strand!
 
 
De appel
Heb jij benen om jaloers op te zijn, maar zit dat buikje je toch een beetje in de weg? Dan heb je misschien de neiging om voor een badpak te kiezen, het liefst zwart. Lekker verhullen met die hap. Maar dat is toch hartstikke saai?! Een bikini is voor jou helemaal geen no go. Kies voor een goede bikinitop met een beugel en wat bredere bandjes, om zo je borsten beter uit te laten komen. Een printje of felle kleur is ook altijd een goed idee; deze leidt de aandacht af van die buik en focust juist op jouw pluspunten.
 
De zandloper
Jij bent vast hartstikke trots op je taille! Ik ook, want ook ik heb een zandloperfiguur. Dat betekent dat ik een flinke borstpartij en brede schouders en heupen heb. Dat er veel de breedte in gaat, klinkt niet al te positief, maar wees gerust, mede-zandloper, want bijna alle bikini’s staan ons goed. Die mooie taille kun je benadrukken met een hooggesloten broekje en een bikinitop met beugel geeft jouw borsten de steun die ze nodig hebben. Een halterbikini benadrukt brede schouders, die laten we dus links liggen. Dit geldt overigens ook voor een strapless exemplaar. Rechte bandjes doorbreken de lijn van de schouders juist en maken ze minder breed. Zorg er daarnaast voor dat de boven- en onderkant van de bikini dezelfde kleur of print hebben. Een zandloperfiguur is mooi in proportie, contrasterende items kunnen dat verstoren en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
 

De peer
Brede heupen en volle benen zijn het grootste probleem van de peer. Dat betekent dat de buik plat is en de taille slank. Daar focussen we dus op! Kies daarom niet voor een opvallend broekje, maar draag juist een basic kleur en laat het bovenstukje de aandacht opeisen. Een triangelbikini is perfect voor de peer, de driehoekvorm laat de schouders breder lijken en de borsten groter. Voor dames die in het bezit zijn van een paar flinke billen is het overigens niet verstandig om een bikinibroekje met pijpjes te dragen, ook al voelt dat waarschijnlijk een stuk veiliger dan een niemendalletje dat alleen met twee touwtjes aan de zijkant vastzit. Door de grote hoeveelheid stof lijkt je bilpartij alleen maar groter. Wel goed is het om een hoger en breder bikinibroekje te dragen, om zo de overtollige vetrolletjes op je heupen te verbergen.
 
De plank
Het klinkt misschien wat oneerbiedig, maar het hebben van een plankfiguur is echt geen straf. Het betekent weliswaar dat er nauwelijks een taille en weinig vrouwelijke vormen te bespeuren zijn, maar jouw heupen en schouders zijn smal. Wat meer vrouwelijke vormen worden gecreëerd door middel van een triangelbikini, die de borsten groter doet lijken dan ze zijn. Ook kun je kiezen voor een bikinibroekje met roesjes, strikjes of andere tierlantijntjes. Zo gaat alle aandacht naar jouw heupen en lijken ze breder, waardoor er automatisch een mooie taille ontstaat.
 
Welke bikini zou jij wel om je lijf willen?