Het beste voorgerecht voor de kerstdagen

Eten door Redactie Ze.nl

Nu kerst er weer aan komt worden de dinerplannen langzamerhand gemaakt. Komt er dit jaar weer traditioneel kalkoen, konijn of een ander luxe stuk vlees op tafel? Zijn de standaard taarten al ingekocht voor het nagerecht? En hoe zit het met het voorgerecht? De laatste vraag zullen we nader beantwoorden. Er is namelijk maar een manier om het diner een vliegende start te geven. Lees daarom verder om geïnspireerd te raken voor het voorgerecht voor deze Kerst

voorgerecht kerst jumbo

Traditioneel en supertraditioneel

De traditionele voorgerechten draaien vaak om carpaccio of gamba’s en scampi's. Populaire vegetarische keuzes zijn soepen, maar ook de bietencarpaccio is vaak op tafel te zien. Maar wist je dat er een soort voorgerecht bestaat dat nóg traditioneler is? 

We hebben het over een cocktail. Dit voorgerecht wordt met alle soorten vlees, vis en ook vegetarische ingrediënten gemaakt. In het bijzonder belichten wij het klassieke voorgerecht: de garnalencocktail. Makkelijk te maken en heerlijk traditioneel. Bovendien kun je deze al een tijdje van te voren maken. Scheelt kerststress! 

Ingrediënten

●    1 kleine sjalot
●    1 el bieslook
●    1 snufje paprikapoeder
●    8 sneetjes stokbrood
●    8 blaadjes kropsla
●    300 g Hollandse garnalen
●    4 el cocktailsaus

Bereidingswijze

Maak wat blaadjes kropsla los en verdeel dit over wijde, stevige (wijn)glazen. Snij de sjalot fijn en meng dit met de garnalen in de glazen. Schep vervolgens de cocktailsaus erop en bestrooi de bieslook en een beetje paprikapoeder over het geheel. Als je hiermee een beetje op de glazen morst is dat niet erg! Dit zorgt voor een leuke aankleding. Leg de stokbrood op de borden of centraal op tafel. 

Een eigen cocktailsaus maken kan ook. Meng dan 3 el mayonaise, 1 tl tomatenpuree en een scheutje whisky of cognac door elkaar. Voeg nog wat zout en een beetje (chili)peper toe meng goed door elkaar.