De leukste hostels in Kopenhagen waar je sowieso heen wil

Reizen door Anne-Fleur

Een (solo) city trip aan het plannen naar Kopenhagen? Super tof! Goed slapen op reis is heel belangrijk en dus ook een van de dingen die je goed moet uitzoeken. Wil je je ho(s)tel in het centrum, iets meer afgelegen, of in een bepaalde wijk? So much to think about. Om je een beetje op weg te helpen hebben we de drie leukste hostels in Kopenhagen gevonden (met de beste ratings), waar je sowieso je nacht(en) wel wil doorbrengen. 

Lees ook: Alleen reizen als vrouw: dit zijn de leukste en veiligste bestemmingen

Leukste hostels in Kopenhagen

is de perfecte stad voor een city trip, of je nu alleen gaat of niet, een toffe ervaring wordt het sowieso. Toch is het vaak in een andere stad moeilijk te beslissen waar je wil gaan slapen. Met twee of meer kies je al gauw voor een hotel, maar je zou ook - wat in Kopenhagen heel gebruikelijk is - in een hostel kunnen gaan slapen. Wij hebben de coolste voor je op een rijtje gezet. 

1. Urban House 

Dit Urban House hostel, heeft met zijn Urban vibes een hele goede rating en ligt midden in het centrum van de stad, daarnaast is het op 2 minuten loopafstand van het centraal station, dus dat is heel handig. Dit hostel heeft eigenlijk gewoon hotel vibes en is heel schoon en rustig. Als je dus op zoek bent naar een fijne en chille plek om te slapen (geen party hostel) dan is dit perfect voor jou. 

Check hier voor de prijzen per nacht.

2. Sleep in Heaven

Niet alleen klinkt dit als een super relaxt hostel, het is ook nog eens zo. Volgens reviews erg laid back en midden in het levendige Nørrebro district. Nørrebro ligt buiten het centrum van Kopenhagen, maar met de bus of metro (of zelfs met de fiets) ben je er zo. Er zijn verschillende kamers beschikbaar, zoals privékamers en gewone dorm rooms. Ook dit hostel heeft een goede rating en is een fijn hostel om in te verblijven tijdens je city trip. 

Check hier voor de prijzen per nacht. 

3. Woodah Boutique Hostel

Is een iets chiquer Boutique Hostel toch iets meer jouw cup of tea? Dan is deze plek, Woodah, misschien wel perfect voor jou. Het hostel is gelegen in de relaxte wijk Vesterbro en is maar vijf minuten lopen vanaf het centraal station. Ook bij dit hostel is de rating zelfs bijna perfect. En als je naar de foto's kijkt, kun je er al heerlijk bij wegdromen. Schoon, rustig en goede vibes. Wat wil je nog meer?

Check hier voor de prijzen per nacht.

Lees ook: Solo city trip als vrouw: hier moet je allemaal aan denken