Break-up? Zo verbreek je je relatie op de beste manier

Relaties door Jennifer

Het liefst blijf je voor altijd bij elkaar, maar soms zijn jullie gewoon niet de perfecte match. Dan kun je kiezen voor een keiharde break-up met ruzie en emotionele breakdowns, maar het kan ook anders. Op deze manier ervaar je een chill break-up.

Lees ook: Mis je je ex? Dit is wanneer je relatie misschien een tweede kans verdient

Geen break-up via een appje

Waarschijnlijk had je het zelf al bedacht, maar even voor de zekerheid: een relatie uitmaken via een appje is niet oké. Dit is een heel onpersoonlijke manier en komt daardoor extra hard binnen. Aan een appje zie je niet, hoe iemand over de break-up denkt en wat diegene voelt. Als je je relatie op een goede manier wilt verbreken, ga dan persoonlijk in gesprek. Kies daarbij voor een rustige plek en geen druk restaurant. Toch een beetje ongemakkelijk als iedereen kan meegenieten van jullie sores, hè? Overigens is er volgens relatie- en seksexpert James Thomas wel één uitzondering voor uitmaken via de telefoon. Wanneer er sprake is van geweld binnen een relatie, dan is uitmaken via een appje helaas de enige manier.

Blijf rustig tijdens de break-up

Wil je het uitmaken met je lover? Ga dan niet compleet uit je dak, maar doe rustig je verhaal. Vertel op een kalme manier waarom jij vindt, dat jullie uit elkaar moeten gaan. Vergeet daarnaast ook vooral niet te luisteren naar de reactie van de ander. Je bent niet de enige met gedachten en gevoelens. Overigens hoef je je niet als enige verantwoordelijk te voelen voor de ander. Degene waarmee je het uitmaakt, moet er uiteindelijk zelf overheen komen. Je hoeft niet continu zijn of haar handje vast te houden. Jullie zijn volwassen personen.

Houd jezelf bezig na break-up

Het is verstandig om na de break-up niet stil te zitten. Houd jezelf bezig met je eigen leven en hobby’s. Misschien ontdek je wel oude hobby’s, waar je nooit meer aan toe kwam door je ex-relatie.  Als je bezig blijft, raak je niet obsessed met je ex. Dit helpt om sneller over hem of haar heen te zijn. Je kunt beter wandelen of lunchen met een vriend(in), in plaats van de hele tijd janken met Taylor Swifts break-up nummers op repeat.

Geen contact met je ex

Natuurlijk is een vriendschap wel mogelijk na een relatie, maar soms heeft dit even tijd nodig. Dan bedoelen we tijd zónder je ex. Vooral wanneer iemand nog veel pijn en verdriet heeft door de break-up, omdat diegene eigenlijk nog zielsveel van zijn of haar ex houdt. In dat geval moet je het contact echt helemaal verbreken. In ieder geval totdat je over je ex heen bent. Je hoeft heus niet iemands nummer compleet te wissen. Sla het ergens op, maar niet binnen handbereik. Wie weet word je later weer besties.

Break-up is nooit helemaal relaxt

Hoe dan ook, een break-up doet altijd pijn en is nooit helemaal chill. Als je wel heel relaxt blijft na een break-up en geen emoties toont, dan moet je volgens relatietherapeut Charisse Cooke eens goed naar jezelf kijken. Waarschijnlijk ben je dan gewoon nog helemaal niet into relaties en liever happy single. Of je hield niet genoeg van iemand en ging gewoon te snel een relatie aan. Dat kan natuurlijk ook.

Lees ook: Dingen die je zou moeten doen na een break-up

Bron: Metro.co.uk