Zo maak je zelf een cadeaudoosje met papier

Cadeaus & hebbedingetjes door Jordan

De feestdagen worden nog leuker als je cadeautjes zelf leuk inpakt. In deze DIY laten we zien hoe jezelf een cadeaudoosje kan maken met papier. Dat maakt alle kleine cadeautjes toch nog iets specialer.

Lees ook: 12 x kerstcadeaus om te DIY'en met spullen uit de supermarkt

DIY sieradendoosje

Gelukkig is het maken van het cadeaudoosje best makkelijk. Plus je hebt ook niet veel nodig! Het enige wat je nodig hebt is papier, deze moet wel vierkant zijn, en een schaar. Check onze tutorial op TikTok. Vergeet ons niet te volgen!

@ze.nl

Jouw batterij % voorspelt hoeveel kerst cadeautjes je krijgt 🎅🏼🎄🎁 ##giftwrapping ##cadeautje ##fyp ##wrappinggifts ##diy ##christmas ##kerst

♬ It's Beginning to Look a Lot like Christmas - Michael Bublé

Wat moet je doen?

 1. Begin met een vierkant papiertje. Geen vierkant papier in huis? Geen stress! Pak een A4tje en vouw de onderste punt diagonaal helemaal naar boven. Knip hierna de strook aan de zijkant eraf. Nu heb je een vierkant papiertje.

 2. Vouw de punten vanaf rechtsonder diagonaal naar linksboven. Zo ontstaat er een driehoek.

 3. Vouw de punten nog een keer diagonaal op elkaar. Zo wordt de driehoek nog een slag kleiner.

 4. Pak een schaar erbij en knip aan de dichte kant van de driehoek een hartjesvorm. Maar let op begin niet helemaal bovenaan en knip na de vorm van het hartje recht naar de zijkant af. Zo ontstaat er een haakje.

 5. Draai het papiertje om en knip vervolgens een klein halfrondje in de zijkant iets onder de punt. Begin niet helemaal bovenaan.

 6. Vouw de punten nu nog een keer naar elkaar toe. En knip de bovenste punt in een halfrondje eraf.

 7. Vouw het papiertje helemaal uit. Het wordt nu een kruis.

 8. Vouw alle vier delen naar het midden toe. Zo ontstaat er een vierkant in het midden dit is de onderkant van het tasje.

 9. Leg het cadeautje in het midden. Dit kan een ringetje zijn of een bonbonnetje of briefgeld.

 10. Pak nu de hartjes vlakken en houd die tegelijk vast. Doe nu de andere vlakken met het rondje erop om het hartje heen.

 11. Tada! Nu is het doosje af.

Met de bovenstaande stappen en het filmpje moet het zeker goed komen!

Lees ook: DIY: Zo maak je zelf een foute kersttrui