Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Ho, ho, ho! Dit zijn de leukste kerstmarkten in Nederland

Helaas kunnen we door de nieuwe maatregelen niet meer de grens over naar de grote Duitse kerstmarkten. Maar niet getreurd! Nederland heeft zelf ook fantastische kerstmarkten. Om alvast volledig in de kerstsfeer te komen zetten wij ze voor je op een rijtje.

Lees ook: Déze sterrenbeelden mogen zichzelf echte Kerst-lovers noemen

1. Kerststad Valkenburg

In het diepe zuiden van Nederland bevindt zich een van de 10 beste kerstmarkten in Europa en de beste van Nederland. Wat deze kerstmarkt zo speciaal maakt is dat het boven- en ondergronds plaatsvindt. Aan de voet van de Cauberg is de mergelgrot te vinden. Bewandel de omgetoverde kerst gangen vol met kerst- en cadeauartikelen stands. Bovengronds vind je spectaculaire lichtshows, het dorp van de kerstman en zelfs een roddelbaan. De kerststad van Valkenburg duurt maar liefst 58 dagen en je kan er nu al heen. Van 12 november tot en met 9 januari kan je de kerstmarkt bezoeken. Let wel op, de grotten kan je bezoeken tot en met 30 december. Wegens corona moet je tickets van tevoren bestellen, dat kan via de website van kerststad Valkenburg.

2. Royal Christmas Fair The Hague

In het historische centrum van Den Haag komt de Royal Christmas Fair voor de zevende keer terug. Met 110 kersthuisjes en de kerstman die rondloopt is er genoeg te beleven. De kerstmarkt zal plaatsvinden van 9 tot en met 22 december en is gratis toegankelijk. Het programma en meer informatie is te vinden op Facebook en op de website van Royal Christmas Fair.

3. Dickens festijn Drunen

Waan jezelf in de sferen van de 19e eeuw. In Noord-Brabant wordt het centrum van Drunen omgetoverd in een Engelse stad van Charles Dickens. Personages van Scrooge tot Oliver Twist, gekken, weeskinderen maar ook de elite van die tijd zullen er rondlopen. Er zijn verschillende stands, omringd met de geur van punch en gepofte kastanjes. Koortjes zingen en dichters dragen voor. Zet dit alvast in je agenda, want op 18 en 19 december kan je dit speciale stadje bezoeken en het heeft gratis toegang!  Route en meer informatie zijn terug te vinden op de website van het Dickens festijn.

4. Het Amsterdamse Winterparadijs

Het Amsterdamse Winterparadijs keert terug naar de RAI. Dit jaar groter dan ooit met meer activiteiten en attracties. Binnen en buiten zijn er verschillende activiteiten te vinden van een 10 meter hoge glijbaan, een schaatsbaan tot een theater en zelfs een winterbioscoop. Ook dit jaar zullen er meerdere artiesten optreden in het muziekparadijs. Volledig in de aprés ski sfeer kan je een eigen chalet voor tien vrienden huren. Met artiesten als Tino Martin en Rolf Sanchez wordt dit een onvergetelijke belevenis. Lang genoeg de tijd om in te plannen want het winterparadijs is geopend vanaf 19 december tot en met 3 januari. Meer informatie en tickets zijn terug te vinden op de website van het Amsterdamse winterparadijs.

5. Winter Arnhem

Op 19 december van 12 uur ’s middags tot 5 uur ’s avonds, kan je de kerstmarkt in Arnhem bezoeken. Er zullen meer dan 200 kraampjes staan. De kerstmarkt is verspreid door het centrum van Arnhem, ruik jij de glühwein al? Meer informatie is te vinden op de website van binnenstad Arnhem.

6. Kerstmarkt Maastricht

Het was nog even spannend of de kerstmarkt in Maastricht dit jaar door kon gaan of niet, maar gelukkig is het verlossende antwoord gegeven: het gaat door! De locatie blijft het Vrijthof van Maastricht wat te vinden is midden in de prachtige stad. De kerstmarkt staat vol met houten kraampjes waar alle Christmas goodies te vinden zijn. Natuurlijk zijn er ook nog genoeg kraampjes met cadeaus voor onder de kerstboom. Maar er is meer! Op het plein staat een reuzenrad, draaimolen en een overdekte schaatsbaan. Genoeg te doen dus, vanaf 1 december tot en met 31 december kan je de kerstmarkt bezoeken. Meer informatie vind je op de website van Kerstmarkt Maastricht.

7. Kerstmarkt vesting Bourtange

In Groningen is het fort Bourtange uit eind zestiende eeuw te vinden. Op zaterdag 4, 11, 18 en zondag 5, 12 en 19 december wordt deze unieke locatie omgetoverd tot een kerstmarkt. Met bijna 100 kramen gevuld met een groot kerstassortiment, biedt het de perfecte plek om rond te slenteren. Met kerstbomen en duizenden lichtjes, verspreid over verschillende pleinen geeft het een echt kerstgevoel. De geur van warme chocolade hangt in de lucht. Zelf een kijkje nemen? Informatie en tickets zijn te vinden op de website van vesting bourtange.

Lees ook: Netflix kerstfilms 2021: dit zijn de leukste films om te zien