Déze sterrenbeelden mogen zichzelf echte Kerst-lovers noemen

Psyche & spiritualiteit door Anne-Fleur

"It's the (al)most wonderful time of the year...". Over welgeteld 41 dagen is het Kerstavond, en dat betekent dat voor veel mensen de voorbereidingen voor een heerlijk kerstfeest al in volle gang zijn. Of nou ja, voor de echte kerstgekkies onder ons dan. Hoeveel jij naar de kerstdagen uitkijkt heeft dus blijkbaar te maken met je sterrenbeeld (obviously) - en als je één van deze sterrenbeelden hebt, mag jij jezelf bij deze een echte Kerst-lover noemen. 

Lees ook: Aha! Dít betekent het dus wanneer je vaak droomt dat je zwanger bent

Deze sterrenbeelden houden het allermeest van Kerst

Steenbok (22 december - 19 januari)

Als er een traditioneel ingesteld sterrenbeeld is, dan is dat de Steenbok wel. En tijdens de feestdagen al helemaal. Ben je samen met vrienden en familie én heb je te maken met goede, gezellige vibes? Dan kan deze tijd voor jou niet snel genoeg komen. Nog even wachten, Steenbok!

Weegschaal (23 september - 22 oktober)

Net als de Steenbok is ook de Weegschaal heel familiegericht. Maanden van tevoren het kerstmenu plannen, klinkt bij dit teken als muziek in de oren, want Kerst is immers dé tijd om all out te gaan. Wanneer iedereen tevreden is, dan is de Weegschaal ook gelukkig, want dat is waar de kerstdagen om draaien volgens dit teken.

Maagd (23 augustus - 22 september)

Maagden zijn echte regelaars en hebben het liefst altijd de touwtjes in handen. Zeker als het gaat om iets groots als Kerst. Maar een goed feest heeft natuurlijk een planning nodig en de Maagd is eigenlijk altijd degene die deze taak maanden van tevoren op zich neemt (wel met alle liefde, hoor). 

Kreeft (21 juni - 22 juli)

De periode na de zomer is voor de Kreeft their time to shine. Ook is dit teken een familiemens en kan ze genieten van de cozy Christmas vibes. En dat fijne sfeertje is waarschijnlijk al in, ehm, september begonnen. Af en toe een kerstmuziekje er doorheen gooien en een kopje warme choco met slagroom. Moet kunnen toch?

Lees ook: 9 tekenen dat je ambivert (niet introvert of extravert) bent

Beeld: iStock