5 x tips voor de beste baby making seks

Kinderwens door Anne-Fleur

Seks is leuk. En voor sommige mensen is het resultaat van seks hebben - een baby bedoelen we dan, niet een orgasme - een grote wens. Bij de een is het meteen raak (letterlijk) en voor de ander is het een missie die niet altijd direct slaagt. Om het leuk en sexy te houden hebben we vijf tips voor de beste baby making seks voor je op een rijtje gezet. 

Lees ook: 10 x de domste adviezen die zwangere vrouwen hebben gekregen

Tips voor de beste baby making seks

Ben jij degene waarbij het maken van een baby niet meteen wil lukken en lijkt het alsof - na al die keren proberen - de passie een beetje gedoofd is? Of hebben jij en je partner net besloten een aantal baby making sessions te houden? Dan gaan deze tips jullie gegarandeerd helpen. Zo blijft het voor beide partijen hot én kan er wel eens een prachtige liefdesbaby uit voortkomen. 

Regelmaat is key

Wie denkt dat je elke dag (of zelfs meerdere keren op een dag) seks moet hebben om een baby te maken, think again. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het een 'moetje' wordt. Toch is regelmaat wel belangrijk, want als je vaak seks hebt, zorgt dat voor nogal veel veranderingen in je lichaam. De vruchtbaarheid wordt bijvoorbeeld groter, maar je lichaam ook uitgeput raken (lees: wanneer je het vijf keer op een dag doet). Wil je een baby maken en kunnen genieten van niet te veel maar ook niet te weinig sexy time? Probeer dan zo'n twee tot vier keer per week te vrijen. 

Positie

Het komt misschien niet als een verrassing dat gekke seksstandjes je niet altijd helpen met het verwekken van een baby. Zwaartekracht is belangrijk bij de bevruchting, want hoe dichterbij de penis op het moment van zaadlozing bij de baarmoeder is, hoe meer kans je hebt op een samensmelting van het eitje en het zaadje. De missionaris, good old doggystyle en lepeltje-lepeltje hebben volgens ons daardoor de grootste slagingskans. Oh, en zorg ervoor dat jij onderop ligt en jouw partner al het werk doet (yay).

Samen komen

Tegelijk een orgasme krijgen lukt niet altijd bij elk koppel. De man komt vaak sneller (helaas) en als je van plan bent een baby te maken is het eigenlijk niet alleen aan de man om een orgasme te krijgen. The best possible situation? Dat zou zijn wanneer je tegelijk klaarkomt. Jouw baarmoeder trekt zich dan helemaal samen, waardoor het voor het zaad makkelijker wordt om naar jouw eitjes toe te zwemmen (daarnaast is het ook nog eens heel fijn, dus dat is ook niet heel erg, toch?). Tijdens een baby making sessie raden we dan ook echt aan om het niet even snel te doen, maar om echt de tijd voor elkaar te nemen. 

Nog even blijven hangen

Om de kans op een baby te vergroten is het belangrijk dat je na je vrijpartij niet direct naar de wc gaat om alles uit je lichaam (en van je af) te spoelen. Het zaad heeft dan nog meer de tijd om zijn eitje te bereiken en dat is wat we willen, right? Blijf anders gewoon nog even liggen in de positie waar het er daarvoor nog zo heet aan toe ging. Gewoon om nog even nagenieten. 

Genieten van je sexy time

Wil je de allermooiste liefdesbaby óóit creëren? Blijf dan vooral genieten van elk sexy time momentje dat je hebt. Natuurlijk gebeurt het verwekken van een baby alleen als het meant to be is, maar dat betekent niet dat je niet iets extra's kunt proberen, toch? 

Lees ook: Dit is de 'beste leeftijd' om zwanger te raken