Pakjesavond kan niet meer stuk met deze overheerlijke pepernotencheesecakejes

Eten door Anne-Fleur

Zin in een heerlijk gebakje om pakjesavond mee te vieren? We've got you. Deze pepernotencheesecakejes met salted caramel zijn jouw BFF's voor een gezellig avondje cadeautjes uitwisselen. Ze zijn ook nog eens hartstikke makkelijk te maken, dus dat is ook weer een kans voor jou om te shinen met je bakkunsten. 

Lees ook: Zoete aardappel friet: zo maak jij de frietjes extra krokant

Mini salted caramel pepernotencheesecakejes

Je leest het goed: drie van je favoriete zoete snacks samen in één heerlijke cupcake, kan het nog beter? Nou, eigenlijk niet. Behalve als je ze zelf maakt, natuurlijk. En dat kan ook nog eens heel gemakkelijk dus dat is een complete win-winsituatie. Smullen maar!

Dit heb je nodig voor de cupcakes

  • 300 gram kruidnoten
  • 50 gram boter
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram sour cream
  • 1 groot ei
  • salted caramel

Zo maak je de pepernotencheesecakejes

1. Maak als eerste de salted caramel klaar en leg de papieren muffin bakvormpjes alvast klaar in een muffin bakvorm. 
2. Maal de helft van de kruidnoten fijn, smelt de boter au-bain marie (boven een pan met water) en meng de gemalen pepernoten hier doorheen. 
3. Verdeel dit mengsel over de muffenvormpjes en druk deze stevig aan. Verwarm daarna de oven voor op 140 graden. 
4. Vervolgens mix je de roomkaas zacht met de mixer, voeg daarna de sour cream toe en mix dit samen tot één geheel. Dan voeg je 100 gram salted caramel toe en mix je dit er ook doorheen. Daarna kun je het ei erbij mixen en verdeel je ook dit beslag over de muffinvormpjes. 
5. De basis voor de cupcakejes heb je nu klaar, schep een halve theelepel salted caramel in elk cheesecakeje en roer dit er met een satéprikker doorheen. Zo krijg je een leuk effect binnen in het cakeje. 
6. Bak dan de cakejes af in de oven voor 25 minuten. Laat het na het bakken een uurtje staan zodat het goed kan afkoelen. Om het op te stijven laat je het een nacht in de koelkast staan.
7. Voordat je van de cheesecakejes kunt genieten haal je eerst de cakes uit de papieren muffinvormpjes en schep je er nog een lepeltje salted caramel in (as much as you like). Snijd dan nog de rest van de pepernoten in stukjes en decoreer alle cakejes zo op dezelfde manier. Enjoy! 

Lees ook: Zo maak je een lekkere tompouce bier milkshake!

Dit recept komt van zoeterecepten.nl