Aha! Dít betekent het dus wanneer je vaak droomt dat je zwanger bent

Psyche & spiritualiteit door Anne-Fleur

Sommige dromen hebben we liever niet dan wel. Dromen die we wél graag hebben zijn dromen die een aantal knappe celebs bevatten (yup, die ene waar je nu aan denkt) of waarin je gewoon iets heel leuks meemaakt. En dan heb je natuurlijk ook nog dromen waarvan je niet zo goed weet wat je ermee aan moet. Dromen waarin je zwanger bent, bijvoorbeeld. Wij hebben de betekenis van dit soort gekke dromen voor je uitgezocht. 

Lees ook: 9 tekenen dat je ambivert (niet introvert of extravert) bent

De betekenis van dromen dat je zwanger bent

Een van de meest voorkomende dromen bij vrouwen is de droom waarin ze zwanger zijn. Dat kan nog weleens voor verwarring zorgen, want soms lijkt het zó realistisch, dat wanneer je wakker wordt je niet meer zeker weet of het wel of niet echt gebeurd is. Bij zo'n droom over die knappe celeb die je de vorige avond nog in een film hebt gezien, hoor je jezelf er waarschijnlijk niet over klagen. Maar droom je bijvoorbeeld vaak dat je in verwachting bent, dan kan dat voor de nodige vraagtekens zorgen. 

Verdeelde meningen

De meningen over dromen zijn nogal verdeeld, want de een denkt dat dromen niks betekenen en de ander denkt juist dat er een hele betekenis of zelfs een visioen achter zit. Bij de vraag 'waarom droom ik steeds dat ik zwanger ben', moeten we je (helaas?) vertellen dat het niks te maken heeft met een echte zwangerschap. Wél zit er een andere betekenis achter.

Creativiteit

Moraal van het verhaal is dat de droom gaat over creativiteit. Onbewuste verlangens om iets te maken, te creëren. Die verlangens komen tijdens je slaap naar boven. Vrouwen creëren dan ook letterlijk nieuw leven. Als je dus droomt dat je zwanger bent, kan dat betekenen dat je graag iets wil beginnen of iets wil maken. Je hersenen zitten bomvol creativiteit die er maar al te graag uit wil - een hele mooie boodschap als je het ons vraagt.

Meerdere verhalen

Toch is het niet zo dat je nu per se een creatieve outlet nodig hebt. Dromen vertellen vaak meerdere verhalen en kunnen ook meerdere betekenissen hebben. Een droom over zwangerschap zou ook kunnen betekenen dat je graag verandering wil in je leven. Misschien een nieuwe baan, of een nieuw huis; het kan allemaal.

Visioenen

Last but not least, het zou natuurlijk kunnen dat die droom van jou wél een visioen is. Sommige mensen hebben een soort van zesde zintuig om aan te voelen wat er gaat gebeuren. Misschien is een naaste binnenkort wel zwanger en voel jij dat ergens onbewust al aan. Of misschien gaat het toch stiekem over jezelf...? 

Lees ook: Waarom sommige mensen clowns doodeng vinden

Beeld: iStock