Zwangerschap geheimhouden: de beste tips en smoesjes

Zwanger door Jeanine

Heb je net een zwangerschapstest gedaan en is het goede nieuws bevestigd? Gefeliciteerd! Sommige mensen vertellen het direct aan familie en vrienden, maar misschien wil je liever nog even wachten. Met deze tips kun je je zwangerschap de eerste tijd prima verbergen.

Zwangerschap geheimhouden

Lees ook: 12 vreselijke uitspraken van vaders tijdens de bevalling

Tips en smoesjes

Met een kleintje op komst volgt een hoop geregel. Wat moet je allemaal in huis halen en vooral: wie ga je het vertellen? Het kan best tricky worden als je besluit nog even te wachten met de aankondiging van je zwangerschap. Geen alcohol, kleren waar je niet meer in past: het is nogal wat. Er zijn een aantal smoesjes en tips waardoor je nieuwsgierige blikken kunt afwimpelen!

Kleding

In het begin valt het nog mee, maar er komt een moment dat je uit je eigen kleding lijkt te knappen. Je favoriete broeken en jurkjes worden steeds strakker. Wanneer dat gebeurt, verschilt voor iedereen. Als je je zwangerschap wilt verbergen, is een duidelijke baby bump natuurlijk niet zo handig.

  1. Let goed op de kleding die je draagt. Sommige patronen en kleuren maken het des te duidelijker dat je aan het groeien bent. Een kleur zoals zwart kleedt af, en dat geldt ook voor je babybuik.
  2. Gebruik laagjes en accessoires om je buik te verbergen. Denk bijvoorbeeld aan een grote totebag, een jack of een lange sjaal.
  3. Trek kleding aan die wat losser valt. Laat je bodycon jurkje dus maar even hangen en ga bijvoorbeeld voor een oversized shirt met mom jeans.

Alcohol drinken

Drink je normaal gesproken graag een wijntje mee of ben je de queen of cocktails? Dan trekken vrienden hun wenkbrauwen misschien wel op als je steeds vaker een drankje afslaat. Natuurlijk hóef je niet te drinken, maar waarschijnlijk zullen ze op een gegeven moment wel argwaan krijgen.

  1. Geef aan dat je gisteravond al iets te diep in het glaasje hebt gekeken en nog steeds een kater hebt.
  2. Drink je op een doordeweekse dag? Dan kun je werk als excuus gebruiken. Zeg bijvoorbeeld dat je de volgende dag een hele belangrijke meeting hebt of vroeg op moet.
  3. Gooi je drankje tussendoor leeg of geef ‘m weg als je er echt niet onderuit kunt. Als je vrienden en/of familieleden wel stevig doordrinken, zullen ze dat echt niet door hebben.
  4. Arriveer als eerste en bestel een alcoholvrije cocktail, zodat je alvast een drankje vast hebt. De rest zal denken dat je vroeg bent begonnen.
  5.  Geef aan dat je de BOB bent. Perfecte reden en je vrienden zullen je dankbaar zijn!
Bron: baby-chick.com

Lees ook: De babykamer jungle: de trend van 2021