5 tips om middels een kleine upgrade van je badkamer een pronkstuk te maken

Wonen door Michelle

Als het goed is dan is de badkamer een plek in huis waar je regelmatig tot rust komt. Natuurlijk moet er even snel gedoucht worden voordat je de deur uitgaat naar werk maar hopelijk kun je in het weekend of 's avonds ook genieten van fijne baddermomentjes of beautybehandelingen thuis. Hoe de badkamer eruitziet, is van grote invloed op het gevoel dat je er krijgt.

Het goed schoonhouden van je badkamer is belangrijk om een prettig gevoel in deze ruimte te hebben maar nog meer dingen spelen een rol. Is jouw badkamer heel basic of gewoon een rommeltje? Dan wordt het hoog tijd om 'm eens onder handen te nemen en op te ruimen! Dit betekent echt niet direct dat je een grondige renovatie moet doen. Met een aantal kleinere tweaks kun jij een groot verschil bewerkstelligen. Hierbij onze vijf tips!

1. Hardware

Kijk, een aantal dingen zijn in principe gewoon een gegeven in je badkamer. Denk hierbij aan de tegels op de muur en vloer, de douchecabine of wand en het wastafelmeubel. Wat je wél kunt doen, is bijvoorbeeld de toiletrolhouder vervangen, de haakjes die op de muur zitten voor handdoeken én de wastafelkraan. Heb je van dat laatste een vrij standaard uitvoering? Sta dan eens stil bij wat voor mooie designs er tegenwoordig verkrijgbaar zijn en dat een wastafelkraan ook uitgevoerd kan worden in mat zwart of prachtig goud. Grohe heeft bijvoorbeeld een hoop mooie wastafelkranen in verschillende uitvoeringen qua materiaal of kleur. 

2. Groen

Iets wat ook een groot verschil gaat maken in de looks en het gevoel wat je krijgt in jouw badkamer, is het toevoegen van groen. Sommige planten zijn uitermate geschikt voor een vaak vochtige omgeving - denk bijvoorbeeld aan de Strelitzia, de Gebedsplant of de Blauwvaren. Heb je een ruime badkamer? Maak dan een groot gebaar met een flinke plant. In krappere badkamers werken kleine planten ook prima. Plaats bijvoorbeeld een hangplant op een hoge kast of op een vensterbank.

3. Kleur op de muur of het plafond

Sommige badkamers zijn niet van boven naar beneden betegeld waardoor je een stuk wand hebt die waarschijnlijk bestaat uit een korreltje structuur. Is dat bij jou het geval? Grote kans dat dit stukje wand wit is. Probeer in dat geval dan eens te experimenten met een fris nieuw kleurtje. Hiermee kun je voor een klein bedrag een groot verschil bewerkstelligen. Wil je echt een statement maken? Schilder dan eens het plafond. Als het niet bevalt, kun je het zo weer veranderen. 

4. Handdoeken

Na het douchen of badderen is het 't allerfijnste om je af te drogen met een luxe handdoek. Dit voelt niet alleen prettig maar het ziet er ook een stuk fraaier uit. Weg dus met die verwassen, dunne en gerafelde handdoeken en verwen jezelf met handdoeken die je met trots op een haakje hangt. Vergeet je ook de badmat niet?

5. Mooie producten

En met mooie producten bedoelen we eigenlijk producten die voorzien zijn van een fraaie verpakking. Een luxe douchegel van bijvoorbeeld Aesop laat je vast een stukje liever kijken naar het rekje waar je badproducten in staat dan een literverpakking die je voor een koopje ergens gescoord hebt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Poosh (@poosh)