Hoe vaak moet je je handdoek wassen?

Wonen door Laura

Er zijn twee soorten mensen: de een gooit een gebruikte handdoek meteen bij de vieze was en de ander recyclet 'm een paar keer. De laatste optie is absoluut milieubewuster omdat je minder wasjes draait, maar niet hygiënischer. Toch? Zo vaak zou je je handdoeken eigenlijk moeten wassen.

Lees ook: Dit is de smerigste plek in de badkamer (en nee, het is niet de wc)

Handdoek wassen: hoe vaak? 

Elke dag hotelwaardige handdoeken is een heerlijke luxe, maar wel overdreven. Tegenwoordig vragen zelfs de meeste hotels aan hun gasten om handdoeken meer dan één keer te gebruiken. Het is dus inderdaad beter om een handdoek meerdere keren te gebruiken. Niet één, niet twee, maar drie keer kun je je drogen met dezelfde handdoek voordat je 'm moet wassen. Dat zegt Philip Tierno, een microbioloog en patholoog aan de Universiteit van Geneeskunde in New York.

Gebruike handdoek is niet vies

Vind je dat nou een heel goor idee? Wees gerust. Je handdoek meerdere keren gebruiken is niet onhygiënisch. Je bent immers net van top tot teen schoongeschrobt, toch? Het water op je lichaam is niet vies en zal een handdoek dus ook niet vies maken. Wel zitten er schimmels in de stof, maar dat is niet genoeg om je ziek te maken. Laat je handdoek echter niet op de grond slingeren, maar hang 'm gelijk op om te drogen. Dan verminder je de groei van deze schimmels. Ook good to know: was handdoeken en washandjes altijd op 60 graden

Misschien is het even wennen om een 'vieze' handdoek opnieuw te gebruiken, maar realiseer je dat het goed voor de planeet is en je tijd en geld spaart.

Lees ook: Waarom je maar beter de toiletdeksel sluit voordat je doorspoelt