Grotere borsten door het Pfizer-vaccin?

Sport & gezondheid door Laura

Een stijve arm of lichte duizeligheid zijn bekende bijwerkingen van een coronavaccinatie, maar een free boobjob?! Op social media gaan nu geruchten dat je grotere borsten krijgt van het Pfizer-vaccin. Is het een hoax of zit er toch een kern van waarheid in?

Lees ook: Met deze tips wordt jouw prikangst een stuk minder

Grotere cup dankzij Pfizer

Volgens Olivia uit Ex On The Beach: Double Dutch kunnen je borsten enkele cupmaten groeien met dank aan een Pfizer-vaccinatie. Tijdens een vragenrondje op Instagram kwam het ter sprake. "Ik hoorde dat je cupmaat tot wel twee maten kan toenemen na het Pfizer-vaccin", vertelt ze. "Toen kreeg ik een lichtelijke inzinking. Is er iemand die hier iets meer over weet? Ik hoop dat dit een grap is, want ik heb een afspraak voor Pfizer.”

Hierna kreeg ze enorm veel berichten, de een bevestigde het gerucht en de ander zei dat het onzin was. "Girls, ik heb 100 DM's over dat het niet waar is en dat de meeste meisjes/vrouwen er niks van ondervinden. MAAR ik heb ook DM's over dat het wel kan. En jongen, jullie moeten al zeker niet met mij discussiëren, want jullie mening boeit me niet."

Fabel of feit?

Tegenwoordig gaat fake news als een vuurtje over het internet. Is het nou waar of niet? "Ik denk dat dit volstrekte onzin is”, aldus epidemioloog Pierre van Damme tegen Nieuwsblad. "Het kan dat de okselklier na een inenting wat gezwollen is, maar dat zal niet onmiddellijk tot een vergrote borstomtrek leiden."

Duidelijk dus, voor grotere borsten moet je toch echt naar de cosmetisch chirurg!

Lees ook: Borsten van 50 kilo: Norma heeft de grootste bh-maat ter wereld