Bescherm je geverfde haar tegen de zon: 5 tips

Haar door Sanne

Net een bezoekje gebracht aan de kapper en je haren laten kleuren? Let dan even op: de zon is funest voor je gekleurde haar. Het uv-licht beschadigt je haar, net zoals je huid, waardoor het uitdroogt en de haarkleur dof en vaal wordt! Dat willen we natuurlijk niet. Zo kun je je geverfde haar beschermen tegen de zon.

geverfde haar beschermen zon tips

Lees ook: Zomer kapsels 2021: dit zijn de trends

1. Draag een grote hoed of pet

Veel zonlicht droogt je haar uit en als jij geverfd haar hebt, zorgt dit ervoor dat je haarkleur dof en vaal wordt. Dat wil je natuurlijk niet. Bescherm je haar door het dragen van leuke accessoires, zoals een strandhoed, pet of een bandana.

2. Gebruik een speciale crème of spray

Je huid bescherm je door middel van zonnebrandcrème, maar je kunt je haar ook beschermen door bijvoorbeeld een stylingproduct te gebruiken met een SPF-factor erin. Denk aan een spray-on conditioner, haarolie of haarlak. Zo blijft je haar glanzend.

3. Vermijd chloor

Je haren laten blonderen? Spring dan niet een zwembad vol chloor in, tenzij je juist groen haar wil hebben. Oké, dit komt niet meteen door het chloor, maar door de metalen die in het water zitten. Chloor is een bleekmiddel en maakt je haar juist lichter. De metalen, zoals koper, binden aan de proteïnes in je haar en geven een groene kleur af. Nu vraag je je misschien af waarom dat in het zwembad zit. Koper wordt vaak toegevoegd om algvorming tegen te gaan, maar het kan ook van nature al in het water zitten.

 

4. Was niet te vaak

Je coupe te vaak wassen is sowieso al geen goed idee, maar met geverfd haar al helemaal niet. Je haarkleur vervaagt sneller waardoor je weer eerder een bezoekje moet brengen aan de kapper. Was je haar dus zeker niet meer dan twee à drie keer in de week. Gebruik bijvoorbeeld droogshampoo om je wasbeurt een dagje uit te stellen. You got this!

5. Gebruik speciale haarverzorging voor gekleurd haar

Naast dat je je haar kan beschermen met een stylingproduct met een SPF-factor, doe je er ook verstandig aan om speciale producten te gebruiken die bedoeld zijn voor gekleurd haar. Neem bijvoorbeeld Collistar After Sun Shower-Shampoo. Dit product reinigt je haar van zeezout en zonneproducten. Daarnaast kun je gebruikmaken van Kiehl’s Conditioner. Dit product zorgt ervoor dat je haar blijft glanzen.

Lees ook: Haar sneller laten groeien? 11 do's & don'ts voor prachtige lange lokken

Beeld: iStock