Na zoveel dagen moet je je pyjama in de was gooien

Sport & gezondheid door Chloe

Je pyjama is waarschijnlijk je meest comfy outfit. Je draagt hem dan ook het meest van al je kleding. Toch gooien we een shirt vaak na één keer dragen in de wasmand, maar gaat onze pyjama veel meer dagen mee. Wanneer is het dan echt tijd om je pyjama in de was te gooien?

Lees ook: Deze sensuele kimono’s wil jij echt hebben

Zo lang dragen we onze pyjama

We dragen onze pyjama behoorlijk wat uurtjes voordat deze in de wasmachine belandt. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat we onze pyjama twee weken of soms wel langer dragen voordat hij de was in gaat. En hoe we dan bepalen dat hij rijp is voor de was? Dat doen we volgens 50% van de mannen en 41% van de vrouwen simpelweg door eraan te ruiken. Oei...

Na zoveel dagen moet je je pyjama wassen

Hoewel we er gemiddeld dus twee weken mee doen, moet je pyjama eigenlijk minstens één keer per week de was in. Dit kledingstuk zit namelijk vol met bacteriën. Niet gek, aangezien je ermee slaapt. Tijdens je slaap zweet en beweeg je veel, waardoor de dode huidcellen achterblijven op je pyjama. Daarbij is de bovenste laag van je huid vaak vet en zit daarbij ook nog eens vol met bacteriën. Wanneer je je pyjama te weinig wast, kan dit zorgen voor vervelende huidproblemen. Denk bijvoorbeeld aan acne, wondjes of zelfs een blaasontsteking.

Hoe was je je pyjama?

Best gek dus dat we met onze pyjama zo lang wachten voor we hem in de was gooien. Je trekt tenslotte ook niet vijftien dagen hetzelfde shirt aan zonder deze gewassen te hebben. Dat je je pyjama goed was is dus zeer belangrijk. Nou is je pyjama misschien wel één van je minst frisse kledingstukken, maar dat betekent niet dat je hem op 60 graden moet gaan wassen. 40 graden is meer dan genoeg. Vooral als het katoen is kan je pyjama anders krimpen. Wil je zeker weten dat het goed gaat? Check dan het label aan de binnenkant om ongelukjes te voorkomen.

Beeld: Unsplash

Lees ook: Deze zachte slippers zijn een must have in de lente