De leukste skeeler routes van Nederland

Vrije tijd door Sanne

Geen zin om altijd maar weer in de sportschool in te duiken? Tijd om je skeelers weer uit de kast te trekken. Ook hiermee train je je buik, billen en benen. Bovendien kun je dit ook nog eens gezellig samen doen. Dit zijn de leukste én fijnste skeeler routes van Nederland!

skeeler routes Nederland

Lees ook: Skeeleren is back! Dit zijn de voordelen

Route in Utrecht: Maarsseveense en Loosdrechtse plassen

Deze heerlijke route langs de Maarsseveense en Loosdrechtse plassen gaat je zeker niet vervelen. De route is 20,5 of 25,5 kilometer. Je komt verschillende plassen tegen, maar je gaat ook door prachtige uitgestrekte weilanden en langs de rivier de Vecht. Wil je liever een kleiner rondje maken? Dan kun je vanaf het startpunt, het strandpaviljoen aan de Maarsseveense plassen, ook een rondje van vijf kilometer maken, ideaal!

Route in Gelderland: Ede of Nijmegen

Ook in Gelderland zijn er genoeg leuke routes waar je heerlijk kunt skeeleren. Neem bijvoorbeeld de route van 15,7 kilometer bij Ede. Hier tref je alleen bijna alleen maar perfect ondergrond en prachtige natuur. Woon je in de buurt van Nijmegen en heb je zin in wat meer kilometers? Ook dat is mogelijk. Met de route van 47,5 kilometer kom je langs de Waal en de Rijn.

Route in Zuid-Holland: Midden-Delfland

Deze route van 27,8 kilometer brengt je langs het natuurgebied van Midden-Delfland. Je skeelert vaak langs slootjes terwijl je in de achtergrond het vrolijke getsjirp van vogels hoort. Ben je pas begonnen met skeeleren? Dan is het ook mogelijk om een kleiner rondje te maken.

Route in Groningen: Paterwoldsemeer

Woon je in het noorden van Nederland? Dan is het misschien leuk om Groningen eens op de skeelers te verkennen. Met deze route van 12,9 kilometer ga je helemaal om het Paterwoldsemeer, gaaf! Een kortere route bij het Paterwoldsemeer is ook mogelijk. Deze route van vijf kilometer heb je binnen no time afgelegd.

Route in Overijssel: Hengelo

Ook in het prachtige Overijssel kun je heerlijk skeeleren. Wat dacht je van een route van 20,23 kilometer. Het meest ideale is nog wel dat je kunt starten en/of eindigen bij het openbaar vervoer. Dit rondje is dus zeer geschikt om gewoon een keer naartoe te reizen, ook als je niet in de buurt woont. Ideaal!

Route in Zeeland: de tour door Zeeland

Ben je zeer ervaren skeeleraar? Dan kun je wel wat uitdaging gebruiken. Deze route gaat door heel Zeeland en in totaal kun je wel 200 kilometer(!) afleggen. Tip: let op hoe hard het waait aangezien je dicht bij de kust zal skeeleren. Je wil natuurlijk voorruit en niet achterruit!

Route in Brabant: Oss

Zin om een rondje in de buurt van Oss te doen? Deze route van 20,88 kilometer is gemakkelijk af te leggen door het goede asfalt én weinig verkeer. Durf jij de uitdaging met jezelf aan te gaan om deze route binnen een uur af te leggen? Let’s go!

Lees ook: In deze sportkleding wil jij wél gezien worden

Beeld: iStock | Bron: asr en skeelerenenskaten