Voilá! Zo style je je kleedjes in de zomer 

Mode & trends door Angel

Het lijkt wel alsof de zomer ieder jaar weer een aantal graadjes omhooggaat in België. Het is dan wel zo verstandig om een fijn summerproof jurkje te dragen, dat ook leuk oogt: je kunt bijvoorbeeld een lang kleedje combineren met hoge sleehakken, sneakers of trendy sandalen. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, hebben we wat tips op een rijtje gezet.

kleedjes mode Bijenkorf

Lees ook: Dit zijn de leukste maxi-jurkjes voor in de zomer

Voorbereiden

Je wilt je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereiden voor het zalige zomerweer dat eraan komt. Denk aan zonnebrand, UV-bescherming en luchtige kleding. Een jurk is ideaal voor warm weer én kan classy, sportief of elegant staan. Het is aan jou waar je zin in hebt en wat je voorkeur is qua vibes, lengte en model.

Mix & Match

In de zomer zie je allerlei trends voorbijkomen. Sommige mode items blijven wel jaren in of komen zomaar weer terug. De cat-eye zonnebril is een goed voorbeeld, die komt oorspronkelijk uit de jaren 50 en 60, maar is weer hartstikke fashionable. Als je opzoek bent naar een leuke zomerse outfit die tijdloos is, kun je losgaan met mixen en matchen. Er is namelijk keuze genoeg! Je kunt bij wijze van spreken een kleedje kiezen uit de nineties en het weer combineren met een herkenbare unieke schoen, zoals de espadrilles.

Gelegenheden

Welke schoenen en welk kleedje je gaat dragen ligt natuurlijk ook aan de gelegenheid: waar ga je naar toe? Een dagje shoppen in Antwerpen of ga je juist ’s avonds uit? Als je s’ avonds uitgaat, kun je beter comfortabele sandalen kiezen in plaats van sleehakken. Zo voorkom je die vervelende blaren bij je tenen of enkel.

Zomer outfits inspiratie

Deze outfit ziet er superfris uit, met een jeugdig tintje. Als accessoire kun je een zonnebril toevoegen en een handtasje. Lekker casual tijdens een zomerse avond op het terras.

Say yes to the dress! Dit vrolijke kleurtje werkt goed voor de zomerse dagen. De maxi-jurk is ook erg modieus. Tip: voeg sieraden toe om nog meer detail te creëren. Goud past goed bij een geel jurkje, maar zilver valt nét iets meer op. De keuze is aan jou. Als je dit ziet krijg je toch zin om zomerse kleedjes te shoppen?

De sportieve look, gedragen door Bella Hadid. Een strak jurkje wat toch sportief oogt door het model én de sneakers.

Date avondje? Met een kanten kleedje kun je alle kanten op. Het komt in ieder geval lekker chic over en een tikkeltje gewaagd. Je kunt een lace dress met v-hals dragen, een kanten bloemenprint kiezen en helemaal je eigen kleurtje kiezen. Vaak zie je deze kleedjes in beige wit, lila, sneeuwwit, donkerblauw, bordeaux… en nog veel meer kleurtjes natuurlijk.

De denim jurk staat stoer, je kunt het ten allen tijden dragen in de zomer én je hebt een brede keuze qua schoenen. Zowel sandaaltjes als plateau hakjes/schoentjes staan hierbij. Hoewel het kleedje de naam denim heeft, zie je dit jurkje toch in verschillende kleuren en stijlen voorbijkomen, zoals een losse variant met knopjes, of eentje met een ceintuur.

Shop je niet vanuit België, maar vanuit Nederland? Bekijk dan hier de mooiste jurken.

Lees ook: Dit zijn de zonnebrillen trends van 2021