Goed voorbereid: deze dingen wil je doen vlak voordat je baby komt

Zwanger door Jeanine

Er verandert een hoop wanneer je een baby verwacht. De laatste weken gaan sneller voorbij dan je misschien denkt en een goede voorbereiding is het halve werk. Gebruik je tijd wijs en regel deze dingen nog vlak voordat je kleintje komt. Je zult jezelf dankbaar zijn!

Laatste dingen doen zwnagerschap

Lees ook: Drukke baby in je buik? Zo wordt-ie kalm

1. Pak je spullen bij elkaar

Als je iets klaar wilt hebben staan, is het je tas of koffer voor het ziekenhuis. Een gevulde toilettas, luchtige en comfortabele kleding, pantoffels, kraamverband, entertainment en natuurlijk genoeg kleding voor je kleintje: de lijst met dingen die je mee moet nemen is eindeloos. Dat wil je écht niet op het laatste moment bij elkaar zoeken.

2. Wie houden jullie op de hoogte?

Met jullie hoofd in de wolken kan het lastig zijn om te herinneren wie je allemaal een appje wilt sturen of wilt bellen. Een lijstje met namen en nummers is zeker geen overbodige luxe om bij de hand te hebben. Natuurlijk is het ook prima om lekker de tijd te nemen – dat is helemaal up to you.

3. Mealprep

Geloof ons, hier ga je blij mee zijn. Natuurlijk kan je partner prima voor je koken, maar de eerste weken zijn zwaar. Je moet genoeg en goed eten, maar je zult niet altijd de energie hebben om te koken. Vul je vriezer van tevoren met gezonde maaltijden die je in een handomdraai kunt opwarmen.

4. Quality-time met je partner

Een fijne date night met je geliefde zal er voorlopig niet inzitten met een newborn. Jullie hoeven niet eens ergens naar toe te gaan om een gezellige dag te hebben: je kunt er ook thuis een feestje van maken. Geniet van de tijd die jullie samen hebben voordat jullie leven (op een positieve manier) op de kop wordt gezet.

5. Leg alle spullen vast klaar voor je baby

In de laatste weken wil je alles vast klaarleggen en -zetten voor wanneer de baby er is. De kinderstoel in de juiste positie zetten, billenzalf en luiers onder de verschoningstafel leggen en een goede voorraad hydrofiele doeken. Hoe meer je nu klaarlegt, hoe makkelijker het straks loopt.

6. Raak gewend aan het autostoeltje en de kinderwagen

Een verlengstuk van nummer vijf, maar dat maakt het niet minder belangrijk. Zet het systeem vast klaar in de auto en oefen met het vastklikken en eraf halen van het autostoeltje. Hetzelfde geldt voor de kinderwagen en de maxicosi. Oefen van tevoren met het in- en uitklappen van de kinderwagen en het dragen van de maxicose. Zo kun je goed voorbereid op pad wanneer jullie je baby’tje mee naar huis mogen nemen.

7. Leg jezelf in de watten

Last but not least: leg jezelf in de watten. Voor massages, pedicures, manicures en wellness avondjes zal je straks niet zoveel tijd hebben. Verwen jezelf in de laatste weken een beetje extra, want je verdient het.

Bron: flair.be

Lees ook: 5 gadgets die je als kersverse ouder wil hebben