5 gadgets die je als kersverse ouder wil hebben

Kinderen door Sanne

Kinderen grootbrengen is geen gemakkelijke taak. De slapeloze nachten, het gevecht met voedsel en het continu in de gaten houden van je kleine spruit. Tegenwoordig kan het makkelijker. Deze gadgets maken het leven van een kersverse ouder een stuk eenvoudiger. Geloof ons maar.

Lees ook: Zoveel kost een baby in het eerste jaar

Luxe babyfoon

Een babyfoon geeft voor veel ouders een stukje gemoedrust. Je kunt dan horen én zien wat erin het babybedje gebeurt. Zo kun je met de no-nonsense babyfoon van Luvion je baby zelfs in het donker zien en het is mogelijk om tegen je baby te praten. Doordat deze babyfoon zo makkelijk in gebruik is, is de babyfoon ook nog eens perfect voor als opa of oma komt oppassen.

Sound Sleeper app

Wordt je kleine spruit vaak ’s nachts zonder echte reden wakker? Wellicht kun je hem of haar met de Sound Sleeper app weer rustig krijgen en in slaap laten vallen zonder dat je zelf uit bed hoeft te komen. In de app kun je kiezen uit verschillende kalmerende geluiden zoals witte ruis geluiden, slaapliedjes en natuurgeluiden. En het fijne is, de app activeert automatisch bij het eerste huilgeluid. Kalmeert jouw kleine wondertje alleen bij het geluid van papa’s of mama’s stem? Dan kun je je eigen stemgeluid ook van tevoren opnemen. Dat scheelt wellicht een tripje naar de babykamer. De app Sound Sleeper is gratis te downloaden in de App Store en Play Store.

Slabbertje met opvangbakje

Wanneer je kindje zelfstandig leert eten gaat dit vaak gepaard met een hoop geknoei. Bordje leeg? Dat betekent vaak dat het schoonmaken kan beginnen. De tafel, de stoel, de vloer en vergeet de smerige kleren van je kleine niet. Met een siliconen slabber inclusief opvangbakje wordt het geknoei wellicht iets beperkt. Een deel van wat niet in het mondje belandt, komt nu ook terecht in het opvangbakje. En ja, dat is soms een heuse maaltijd op zichzelf. Handig, toch?

Baby dam

Een groot bad is natuurlijk superleuk, maar niet bepaald waterbesparend als alleen je kleine gewassen moet worden. Daarvoor bestaat deze handige babydam. De dam oftewel de tussenwand zorgt ervoor dat niet het hele bad gevuld hoeft te worden waardoor je automatisch water bespaard.

Baby autospiegel

Houd je als kersverse ouder ervan om altijd een blik te kunnen werpen op je kind? Logisch, maar niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld in de auto wanneer het autozitje achterste voren is geplaatst. Met een baby autospiegel kun je je kleine toch in de gaten houden. Heerlijk, toch?

Lees ook: 6 dingen die kersverse ouders niet kunnen laten

Beeld: iStock