Coronaproof trakteren: deze 7 superlekkere traktaties mogen wél

Kinderen door Laura D

Als je kleine jarig is, moet er natuurlijk getrakteerd worden. Door corona zitten er helaas wel extra regels aan trakteren. Het lekkers moet voorverpakt zijn, zodat niet iedereen aan hetzelfde bord zit. Wil je toch iets leuks maken, maar niet urenlang bezig zijn? Dit zijn een aantal leuke ideeën voor coronaproof trakteren.

Lees ook: Moeders delen eerlijke waarheid over het leven voor en na ouderschap

1.  Stroopwafel lollies

Deze coronaproof traktatie is heel makkelijk om te maken. Prik met de scherpe kant van een satéprikker in de binnenkant van een stroopwafel. Gebruik doorzichtig folie om de stroopwafels te verpakken en bind er een mooi strikje omheen. Zoek op Google naar leuke gezichtjes, print deze uit en plak ze op het folie. Voila!

2.  Rijstwafel schaapjes

Hetzelfde idee als de stroopwafel lollies, maar dan iets gezonder. Verpak de rijstwafels in vershoudfolie. Zoek online naar tekeningen van dieren, zoals Shaun het schaap. Je kunt ook kiezen om er panda’s of konijntjes van te maken. Maak het zo creatief als je zelf wil! Plak het papier op de rijstwafels met een dubbelzijdig of opgerold plakbandje. Gezond en coronaproof trakteren!

3.  Piratenbananen

Simpel, maar wel leuk en gezond. Teken gezichtjes op de bananen. Bind er een servet omheen als een shirtje. Je kunt op alle bananen hetzelfde gezichtje tekenen, of ze juist allemaal een ander uiterlijk geven.

4.  Druivenvlinders

Maak heel gemakkelijk een leuke vlinders. Stop tien druiven in een zakje of in een beetje vershoudfolie en maak het dicht met een plakbandje. Dit zijn de vleugeltjes. Plak ze vast aan de knijper. Plak googly eyes op de knijper of teken er met stift een gezichtje op. Gebruik pijpenragers/chenilledraad voor de voelsprieten. 

5.  Blije bekers

Nog een traktatie met fruit: koop een aantal (plastic) doorzichtige bekers. Vul de bekers met druiven. Snij een marshmallow doormidden en leg deze in het midden van de beker. Maak op de beker zelf twee rondjes voor de ogen met watervaste stift. Doe dit op de plek waar de marshmallow in de beker zit, zodat het echte oogjes lijken! Om het af te maken teken je er nog een mondje bij. Mag het nog iets ongezonder? Dan kun je een suikerbanaantje op de plek van de mond doen.

6.  Slakkentoetjes

Deze slakken zijn toch té schattig? Zorg dat je genoeg Danoontjes in huis hebt. Maak een malletje voor de slakkenlijfjes en knip deze net zo vaak uit als je nodig hebt. Teken een mondje en twee oogjes op het papier en plak deze vast aan de bovenkant van het Danoontje. Knip ook een staartje, en plak die aan de andere kant vast. Als extraatje kun je het bakje zelf ook nog versieren met bijvoorbeeld stipjes of glitter (als je dat aandurft).

7.  Prinsen en prinsessen wafels

Iets minder gezond, wel heel schattig. Verpak een wafel in doorzichtig vershoudfolie. Knip uit mooi gekleurd papier kroontjes en plak deze rondom de wafel. Teken wimpers en een snorretje op het folie, of knip het uit papier. Zo wil je elke dag wel coronaproof trakteren!

Lees ook: Zoveel kost een baby in het eerste jaar