Drukke baby in je buik? Zo wordt-ie kalm

Zwanger door Laura D

Ben jij al een tijdje zwanger en is jouw baby ondertussen al goed aanwezig? Hartstikke leuk dat je voelt dat je écht een levend wezentje bij je draagt. Maar soms begint het wel héél druk te worden in je baarmoeder. Met deze tips maak jij je baby’tje iets kalmer.

Lees ook: Wanneer kun je je baby voelen bewegen?

Is het normaal?

Ja, het is het heel normaal dat je je baby kunt voelen. Elke baby heeft een eigen beweegcyclys. Goed om te weten: een drukke baby in de buik betekent niet dat jij ook een hyperactief kind zal krijgen. Ook kun je niet door de beweeglijkheid zien of het een jongetje of een meisje is.

Waarom voel ik het?

Er zijn allerlei factoren die ervoor zorgen of jij de schopjes extra goed kunt voelen. Het ligt eraan hoe je placenta precies in je buik zit. Als de placenta voorin je buik zit, is het eigenlijk een soort kussentje tussen je buik en je baarmoeder. Daarom zal je veel minder van de baby voelen.

Ook voel je meer bewegingen als je zelf als stil ligt. Dan kan je je er meer op focussen. Zodra je zelf beweegt voel je de baby dus ook minder. Als je net gegeten hebt, krijgt de baby ook meer zin om te bewegen.

Heel gezond

Het is gezond als je je baby voelt bewegen. Als je beweging voelt, betekent dit dat je kindje zich op de juiste manier aan het ontwikkelen is. Je moet dit dus als teken zien dat het goed gaat. Ook hoeft een periode dat het ineens meer of minder druk is, niks te betekenen. Neem wel altijd contact op met je huisarts of verloskundige als je twijfelt.

Oplossingen

Je kindje reageert extra op stoffen als suiker en cafeïne. Door hiermee te verminderen of te stoppen kan je kindje rustiger worden. Ook kun je je proberen om je buik zachtjes te masseren. Veel vrouwen geven aan dat hun kindje hier rustiger van wordt. Good luck!

via GIPHY

Lees ook: Dromen over zwanger zijn: dit kunnen de redenen zijn