5 podcasts voor (toekomstige) moeders

Zwanger door Sanne

In plaats van een boek te lezen over alles wat er komen gaat, is het ook heerlijk om een podcast te beluisteren. Anno 2021 zijn er genoeg opties voor aanstaande moeders. Deze vijf inspirerende podcasts over zwangerschap, de bevalling en kinderen in algemeen wil je hebben geluisterd als (toekomstig) moeder.

podcasts toekomstige moeders

Lees ook: 5 uitspraken die je beter niet tegen je kind kunt zeggen

1. Adem In, Adem Uit

Deze podcast gaat over het hele proces: van de bevruchting, de zwangerschap, de bevalling tot aan de overgang naar het jonge ouderschap. De hosts van deze podcast Rolien (bedenker en vragensteller) en Aline (verloskundige, MOM & CO) en middelmatige grappenmaker/regisseur René nemen je mee alsof je er daadwerkelijk bij bent. Iedere aflevering heeft weer een nieuw, bijzonder verhaal.

2. Ik ken iemand die

In de podcast ‘Ik ken iemand die’ kletst de host Nynke de Jong over verschillende onderwerpen zoals opvoeden en ouderschap. Niet alleen de leuke dingen worden besproken, maar juist ook de wat minder leuke dingen. Iedere aflevering spreekt ze met verschillende vrienden en vaak ook met een (ervarings)deskundige. Een echte aanrader om aan handige tips en tricks te komen.

3. Podnataal

Deze podcast wordt gehost door Simone Wijnands, radio- en podcastmaker. Seizoen 1 gaat om haar eigen verhaal als zwangere vrouw en hoe zij dit heeft beleefd. Seizoen 2 gaat over bevallingen. In iedere aflevering van seizoen 2 doet één vrouw haar verhaal. Inmiddels kent de podcast al vijf seizoenen. Deze podcast is echt een must listen voor elke mom to be!

4. Echt gebeurd

In ‘Faberyayo en de moeders’ is de host niemand minder dan Pepijn Lanen, ook wel bekend van De Jeugd van Tegenwoordig. Pepijn spreekt verschillende bekende moeders over het ouderschap. Was de zwangerschap gepland, hoe verliep de bevalling en hoe is het leven veranderd? Door middel van kleine, persoonlijke anekdotes komen er verschillende grote levensvragen aan bod.

5. Mombitious

In de podcast ‘Mombitious’ neemt Sarah Glasbergen, oprichtster van MiniMe.nl je mee in haar verhaal. Ze combineert twee drukke werelden: haar ambities als ondernemer en haar moederschap. Ze laat zien dat het kan en geeft hierbij handige tips en tricks! Een must listen als je dit zelf ook graag wilt.

Lees ook: Zoveel kost een baby in het eerste jaar

Beeld: iStock