Je kan er niet meer omheen: Crocs zijn cool

Mode & trends door Angel

De schoenen waar je niet dood in gevonden wilde worden, zijn weer terug. Gek genoeg hipper dan ooit. Stiekem lopen ze best lekker, maar we geven toe: we vinden ze nog steeds niet mooi. Toch zie je steeds meer beroemdheden die meedoen aan de Croc-trend en schamen zich zeker niet: zij dragen het open en bloot. Wie zag dit aankomen?

crocs comeback

Lees ook: Dit zijn de sneaker trends van lente/zomer 2021

Recordaantal

Raar, maar waar: de eerste drie maanden van dit jaar heeft het bedrijf van Crocs wel 381 miljoen euro verdiend. Say what? Dat is ook nog 64 procent meer dan vorig jaar. Vanwege de coronacrisis shoppen veel mensen online. Hierdoor is de online verkoop met 75 procent omhooggegaan. Ook verwacht de Amerikaanse media dat Crocs nóg populairder wordt. Sinds Justin Bieber met Crocs samenwerkt, schiet de verkoop door het dak. In maart werd een limited edition schoen verkoopt met sokken van Drew House, de kledinglijn van Biebs. Op 16 maart gingen de schoenen in de verkoop en waren binnen 90 minuten uitverkocht.

Waarom doet Crocs het zo goed?

Waarschijnlijk komt het door de pandemie. Merendeels van de mensen werkt thuis, dus zien ze geen reden om nette schoenen aan te doen. Comfy shoes is het antwoord. En dat zijn de Crocs. Mooi zijn ze nog steeds niet, maar dat lijkt niet uit te maken. 

Beroemdheden

Twijfel je nog of je meedoet met deze hype? Artiesten zoals Justin Bieber, Post Malone en Questlove in ieder geval niet! Questlove droeg zelfs zijn gouden Crocs op de rode loper, tijdens de Oscaruitreiking.

questlove crocs rodeloper

Lees ook: Dit zijn de jurken trends voor 2021

Beeld: Getty Images