Dit zijn de sneaker trends van lente/zomer 2021

Mode & trends door Jeanine

Sneakers zijn toch wel hét fashionitem dat altijd in stijl blijft. Dag in, dag uit maken onze trouwe sneakers deel uit van een stijlvolle outfit. Bij elk seizoen hoort een nieuwe trend en dat geldt natuurlijk ook voor schoenen. Benieuwd welke sneaker trends je het aankomende voorjaar en in de zomer van 2021 tegen zult komen? Kijk snel mee, dan loop jij er de komende maanden weer trendy bij!

Sneaker trends 2021
Lees ook: Deze jassentrend voor de lente is stylish én supersexy

Sneaker trends: Meerdere materialen in één

Deze sneaker trend heb je misschien langzaamaan al voorbij zien komen. Opvallen doen ze zeker, want de combinatie is vaak echt stunning. Door verschillende materialen te combineren, krijgen de sneakers echt een unieke stijl. Dan hebben we het niet eens alleen over bijvoorbeeld suède, mesh en nylon, nee: álle soorten materialen worden gecombineerd. Van het materiaal van de schoen zelf tot verschillende soorten kleuren en patronen. Natuurlijk mogen glitters en subtiele details ook niet ontbreken. Niets is te gek, zullen we maar zeggen. Don’t worry: het ziet er echt niet uit als een kermis aan je voeten, het is juist een plaatje om te zien. Wij worden er hebberig van.

 

Sneaker trends: Beige

Waar vorig jaar vooral witte of gekleurde sneakers het straatbeeld overnamen, is dat nu een hele andere kleur: beige. Zomers beige, om precies te zijn – en wij zijn nu al verliefd op deze kleur en sneaker trend. Ze zijn iets minder heftig dan gekleurde sneakers, maar daarnaast zijn ze ook niet zo strak als witte schoenen. Ze krijgen daardoor juist een speelvolle vibe, terwijl je ze onder vrijwel elke outfit kunt dragen. Zomers beige is een combinatie van crème, camel en gebroken wit. Of je nou gaat voor casual, netjes of even snel iets aantrekt om een paar boodschappen te doen: deze sneaker trend past overal bij.

 

Sneaker trends: Pastel

Als we kijken naar de sneaker trend hierboven, dan is deze kleur eigenlijk niet eens zo verrassend. De zachte kleuren lijken nog steeds helemaal in te zijn en we love it. Tijd om onze obsessie met pastel door te voeren in onze schoenenkeuze! Mintgroen, lila, zachtroze, babyblauw: allemaal pastel kleuren die we de komende maanden heel veel terug gaan zien in sneakers.

 

Sneaker trends: Chunky

Zijn jouw chunky dad sneakers eigenlijk al een beetje afgetrapt en versleten? Geen zorgen, want ook dit seizoen zijn chunky sneakers nog steeds een enorme trend. Je kunt ze dus prima nog een keer halen! Je moet ervan houden, want het is niet voor iedereen weggelegd. Toch vinden wij het nog steeds een hele goede look. Een paar chunky sneakers onder mom jeans en een top en je hebt zo een toffe outfit.

 
Beeld: iStock

Lees ook: 15 manieren om een spijkerjasje te dragen