15 manieren om een spijkerjasje te dragen 

Mode & trends door Angel

De spijkerjas die we ieder jaar weer opnieuw dragen, doet het nog altijd goed in de mode. Meestal dragen we het dan ook ‘gewoon’ op allerlei kledingstukken. Maar wie wist dat er veel meer trendy manieren zijn om dit jasje te dragen? Met deze 15 manieren kun je je denim jack een hele andere stijl geven. 

Lees ook: Geen grap, de bodywarmer is terug en zo draag je ‘m

 

1. Spijkerjas met beige joggers

Deze sportieve look zit lekker en ziet er goed uit. Een lichte spijkerjas boven beige joggers en een croptop. Tip: om deze outfit eruit te laten springen kun je dezelfde kleur schoenen aan doen als het shirt.

 

2. Kort spijkerjasje met maxi dress

Het korte jasje geeft een extra leuk effect met een lange jurk. Zo zie je de jurk beter en valt tegelijkertijd ook het korte jasje op. 

 

3. Jumpsuit met spijkerjas

Een donkerblauw denim jasje geef een zwarte jumpsuit een heel andere vibe. Deze outfit is erg comfy en ziet er casual uit dankzij het spijkerjasje. Tip: match de kleur van je schoenen met je tas.

 

4. Midi leopard print rok 

Laten we de midi high waisted skirts niet vergeten! De leopard print rok onder een neutraal wit shirt met de spijkerjas is een elegante, sportieve look. Ook hier kun je weer kiezen om sneakers of hakken eronder te dragen.

 

5. Spijkerjas onder wollen jas

De spijkerjas kan natuurlijk ook onder een jas worden gedragen. Dit kun je op allerlei manieren laten zien: de mouwen steken eruit, de jas eroverheen gaat niet dicht. Tip: draag wel een neutraal shirtje onder de spijkerjas, zo valt de spijkerjas op.

 

6. Denim outfit

All denim! De skinny denim jeans, oversized denim jacket en de bucket hat: een unieke look. Trek bij deze outfit sneakers aan als je voor de sportieve look gaat. Toch liever een classy vibe? Voor de classy look kun je hakken hieronder dragen. De denim outfit heeft dus genoeg opties om een eigen draai eraan te geven!

 

7. Licht blauwe coltrui met zwarte spijkerjas

De spijkerjas is ook in andere kleuren te vinden, onder andere zwart. In combinatie met lichtblauw geeft het een ‘wow’-effect. Trek hieronder een wijde zwarte broek aan. Wil je de look een extra eigenheid geven? Kies dan voor een glimmende broek.

 

8. Beige spijkerjas met veterboots

Deze outfit ziet er casual en stoer uit: een strakke jeans, witte sweater, beige spijkerjas en veterboots. Deze look heeft veel nude tinten waardoor het gelijk stylish is. Als je deze vibe wilt behouden, kies dan voor een lichtere tint jeans in plaats van een zwarte kleur. Zo overheerst die kleur niet de hele look. 

 

9. Oversized spijkerjas en roze hoodie

Makkelijk en girly! Het lichtblauwe oversized spijkerjack met een licht roze hoodie en zwarte legging. Witte schoenen passen hier perfect bij vanwege de lichte kledingstukken.

 

10. Zwart-wit outfit

Een zwart-wit outfit met een vleugje denim. De lichte spijkerjas! Een wit shirt staat heel leuk op een zwarte broek, dit kun je matchen met elegante hakken of sportieve sneakers. Voor de zomerse vibe kun je het spijkerjasje eroverheen dragen.

 

11. Laagjes

De laagjes look: een dun shirtje onder een dikkere trui en de spijkerjas erboven. Voor een speelse vibe kies je dezelfde kleur blouse als schoenen. Een schoudertas in het zwart komt altijd van pas!

 

12. Roze jack

Voorproefje van de zomer: alles pasteltint! Roze spijkerjack, paarse broek en een licht shirt. Tip voor de schoenen: om een kleur nog extra eruit te laten komen, kun je de schoenen in het paars, wit of roze dragen bij deze outfit. Het ligt aan jouw persoonlijke voorkeur welke kleur je eruit wilt laten springen.

 

13. Korte rok met hakken

Deze vrouwelijke outfit met de spijkerjas en zwarte rok accentueert de benen. Kies voor iets hogere hakken als je langer wilt lijken. Ook met de kleur van de hakken kun je alle kanten op: opvallendere hakken? Kies dan een andere kleurtint dan je kleding. De spijkerjas breekt de kleuren en maakt het ook iets stoerder bij deze look.

 

14. Pastel outfit

De pastel denim jacket in het roze is te leuk met lichte jeans en een geribd wit topje. Voor de sneakers kun je voor wit gaan, zodat het matcht met je shirt.

 

15. Witte look

De witte outfit matchen met verschillende soorten wit werkt altijd! Spierwitte spijkerjas, off white bootcut jeans en een crème wit shirt. Wit is nooit zo trendy geweest als deze look!

Lees ook: De leukste manieren om All Stars te dragen

Beeld: Getty Images