Helpt masturberen tegen menstruatiekrampjes? Dit zeggen experts

Lichaam door Laura D

Als je ongesteld bent, heb je vooral zin in een grote bak ijs en heel veel chocola. En natuurlijk die ene grote oma onderbroek (à la Bridget Jones). De bijkomende buikkrampen maken deze cravings vaak alleen maar erger. Wat nou als we je vertellen dat je misschien beter kan overstappen op een andere self care methode? Inderdaad, haal je vibrator dus uit de kast voor een potje soloseks.

Lees ook: Vier de lente met een parfum dat bij jou past

Pijnverzachtend

First of all, masturberen is goed voor je gezondheid. Ook al kan het zijn dat je er tijdens je period minder zin in hebt, probeer het toch eens uit. Er is namelijk een grote kans dat het je helpt met krampjes. Wanneer je een orgasme hebt, komen er twee stofjes vrij. De eerste is oxytocine, dat een natuurlijke pijnverzachter is. Hierdoor wordt je pijn minder heftig en kun je dus even een pauze nemen van de Advil. Daarnaast vermindert het stress.

Gevoeliger

Daarnaast is masturberen tijdens je menstruatie ook nog fijner. Als je ongesteld bent heb je namelijk een betere bloeddoorstroming. Dit geldt ook voor je clitoris. Hierdoor ben je gevoeliger, wat de ervaring voor jou veel beter kan maken. Maar let op: dat kan per persoon verschillen.

In the mood

Ook dit verschilt per persoon, maar je kunt extra horny zijn als je ongesteld bent. "Tijdens en vlak na de menstruatie is progesteron, het hormoon dat je libido onderdrukt, het laagst, terwijl je oestrogeen, wat je sekslust opwekt, toeneemt", vertelt cognitief neurowetenschapper en sekstherapeut Nan Wise. Als je single bent voel je je volgens onderzoek zelfs minder eenzaam in deze periode.

via GIPHY

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je insomnia hebt