Zo maak je bacon van een bananenschil 

Eten door Angel

Ook zo gek op knapperige bacon? Dan hebben we goed nieuws: er is een heel bijzondere versie... de bananenschilbacon. Het is vegan én - hoewel dat niet zo klinkt - overheerlijk. 

baanschil bacon vegan recept

Lees ook: Deze rare voedselcombinaties zijn eigenlijk goddelijk

De perfecte vleesvervanger

Deze vegan bacon wordt gemaakt van bananenschillen. Dit goddelijke recept is verzonnen door chef en foodblogger Charles Hunter III. Het is dé vleesvervanger die lekker crunchy is met een vleugje ‘bacon’ smaak.

Hoe maak je bananenschilbacon?

Voor dit recept marineer je de bananenschil in een mengsel van vegan worcestersaus, vloeibare rookaroma, knoflook, uienpoeder en barbecuekruiden. Dit laat je minimaal tien minuten intrekken. Bak het vervolgens aan beide zijden in een koekenpan tot het lekker knapperig is. Neem hiervoor een paar minuten per kant.

Tip van de chef

Volgens de chef is dit natuurlijk een win-winsituatie: je verspilt geen eten én je hebt ook nog eens een lekker tussendoortje! Voor een extra tasty experience kun je de bananenschilbacon op een sandwich, wraps of salades doen. Je kunt ook een combinatie maken met wortel, champignons of aubergineEten maar!

Lees ook: Superhack: dankzij bananenwater groeien je planten megasnel