Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

6 merken waarvan je niet wist dat ze Nederlands zijn

De grootste merken en namen lijken uit grote landen zoals de Verenigde Staten te komen. Warner Bros, Colgate-Palmolive, Coca-Cola en ga zo maar door. Toch heeft ons kleine kikkerlandje ook een aantal merken om heel trots op te zijn. Wedden dat je niet wist dat deze 6 merken hartstikke Nederlands zijn?

Nederlandse merken

Lees ook: 10 rustige strandplekken die je nog niet kent om lekker uit te waaien

Philips

Televisies, tandenborstels, stofzuigers: Philips is een wereldberoemd merk dat we overal voorbij zien komen. Best bijzonder dat het allemaal in Eindhoven begon. Philips werd in 1891 opgericht door de broers Gerard en Frederik Philips. Eerst richtten ze zich vooral op gloeilampen; toen broer Anton Philips erbij kwam, groeide het bedrijf alleen maar meer.

Senseo

Jawel, het bekende koffiezetapparaat heeft Nederlandse roots! Het heette eerst Senseo Crema en werd in 2001 ontwikkeld door Douwe Egberts en Philips. Inmiddels kunnen we overal ter wereld wel een kopje koffie uit een Senseo-machine drinken.

Eyeworks

Blijf jij wel eens hangen bij de aftiteling van een programma? Dan zal je vast de naam Eyeworks voorbij hebben zien komen. De Nederlandse televisieproducent was bekend van programma’s zoals Obese en Echte meisjes in de jungle, en zond in tientallen landen programma’s uit. De naam is al enkele jaren veranderd naar Warner Bros. International Television Production Nederland.

Maxi-Cosi

Je kunt het nu haast niet meer voorstellen, maar kinderzitjes waren vroeger nog helemaal niet zo gebruikelijk. Dacht jij ook dat de Maxi-Cosi gewoon de naam van zo'n kinderzitje was, en wist je niet dat het een merknaam is? Dan ben je zeker niet de enige, maar het is toch echt zo. Maxi-Cosi begon als merk en bracht in 1984 als eerste in Europa een echt kinderautostoeltje uit.

Bugaboo

Net als de Maxi-Cosi is ook de Bugaboo bij veel gezinnen enorm geliefd. Het begon allemaal als een afstudeerproject voor de Technische Universiteit Eindhoven. In 1991 werden de eerste kinderwagens van Bugaboo op de markt gebracht en uiteindelijk is Bugaboo gegroeid tot een echt wereldmerk.

G-Star

Heb jij ook een broek van G-Star in je kast hangen? Het kledinglabel werd in 1989 opgericht in Amsterdam. Wereldwijd kun je van het merk inmiddels al tientallen winkels vinden. De Amerikaanse zanger Pharell Williams is sinds 2016 zelfs mede-eigenaar van G-Star RAW!  

Lees ook: 20 Sex and the City-quotes die nergens op sloegen