6 tips tegen een stinkende kattenbak

Vrije tijd door Laura D

Hoe lief de beestjes ook zijn, de cadeautjes die ze voor je achterlaten in de kattenbak kunnen enorm stinky zijn. Zeker als je een paar dagen vergeet de kattenbak leeg te scheppen, ruik je het van ver. Dat wil je natuurlijk niet. Stinkt je kattenbak nog steeds een uur in de wind? Hier zijn een paar oplossingen tegen de stank.

Lees ook: Halleluja: een kat als huisdier kost je 10.000

1. Probeer een andere kattenbakvulling

Het ene kattengrit is het andere niet. Een stinkende kattenbak kan ook te wijten zijn aan de kwaliteit van de vulling. Vooral de goedkopere merken absorberen het vocht en daarmee ook de stank minder goed. No thank you! Wissel eens van vulling om te zien of dat het probleem is.

2. Reinig de hele kattenbak (niet alleen de vulling)

Het verschonen is al een rotklusje, we know. Doe jezelf een gunst en neem de bak wekelijks af met een schoonmaakdoekje. Als je dat niet doet, kunnen de geurtjes in de bak trekken. Als er krassen in de kattenbak zitten, nemen die nog meer nare luchtjes op. Misschien is de kattenbak zelf aan vervanging toe…

via GIPHY

3. Verander de voeding van je kat

De voeding kan ook de reden zijn dat je poezenbeest extra stinkende ontlasting heeft. Verdiep je in welk kattenvoer goed is voor je huisider, en check ook of het door het nieuwe kattenvoer vaker (of juist minder vaak) naar de kattenbak rent. Eiwitten zorgen er bijvoorbeeld voor dat je kat minder vaak en minder vies zijn number two doet.

4. Zorg dat elke kat een eigen kattenbak heeft

Heb je meerdere kitties? Hoe meer katten, hoe meer geur. Daarom is het verstandig om meerdere kattenbakken aan te schaffen. De geur wordt hierdoor niet minder, maar wordt wel verdeeld zodat je niet alle smell op één hoop hebt. Het wordt zelfs aangeraden om bij twee katten zelfs drie kattenbakken neer te zetten om zo veel mogelijk geur te verspreiden. Zo voorkom je ook dat je katten uit ellende elders hun plasje plegen.

5. Laagje baking soda op de bodem

De all time redder van vieze geurtjes is natuurlijk baking soda. Naast zweetvoetschoenen en nare lucht in je koelkast, kun je het ook heel goed gebruiken om de kattenbaklucht te neutraliseren.

6. Kattenbak deodorant

Jazeker, er bestaat zelfs deo voor de kattenbak. Deze bestaat uit spray- en poedervorm en zorgt ervoor dat alle geurtjes in de kattenbak geneutraliseerd worden. Hebben!

via GIPHY

Lees ook: 10 dingen die je alleen begrijpt als je een jonger zusje hebt