Mama / Kinderen
Kinderen

Deze moeder van 11 wil een gezin met 100 kinderen

Eén koter opvoeden is al een pittige taak, laat staan 11... laat staan 100! Toch droomt de Russische Christina Ozturk, pas 23 jaar, van een enorm gezin. Momenteel is ze al trotse moeder van een elftal waar ze haar handen letterlijk en figuurlijk vol aan heeft. 

100 kinderen

Lees ook: Feit of fabel? Deze 6 zwangerschapsmythes zijn (niet) waar

11 biologische kinderen

Christina is pas 23 jaar en heeft nu al 11 biologische kinderen. Hoe doet ze dat, vraag je je af. Zij en haar 56-jarige man wonen in Georgië, waar draagmoederschap legaal is en slechts achtduizend euro per keer kost. Het is ook mogelijk om 'gebruik te maken' van meerdere draagmoeders tegelijk. "Ik ben zes jaar geleden bevallen van mijn oudste dochter Vika", vertelt Christina. "De andere kinderen zijn biologisch gezien van mijn man en ik, maar zijn gedragen door draagmoeders."

100 kinderen

Met tien baby's in huis hebben Christina en haar man een dagtaak aan het verschonen van alle luiers. Toch dromen ze van nog meer kinderen. Ooit hebben ze het getal 105 genoemd, maar volgens Christina hebben ze nog geen 'final number'. "Maar we gaan zeker niet stoppen bij tien".

100 kinderen

Acht ton

Geld speelt in ieder geval geen rol voor dit millionaire koppel, om hun doel van 100 kinderen te bereiken zullen ze meer dan 800.000 euro moeten uitgeven. De kinderwagens, bedden, luiers, speelgoed, voeding en au-pairs niet meegerekend. Ka-ching!

 

Lees ook: Nina (42): ‘Mijn moeder maakte mij opzettelijk doodziek’