Mama / Kinderen
Kinderen

Borstvoeding geven aan andere kids: no or go?

Borstvoeding geven is heel natuurlijk, maar veel vrouwen zouden toch fronsen als het een ander kind was dat ze aan hun borst moesten hangen. Want borstvoeding geven aan een kind dat niet van jezelf is, is dat een no of een go?
 
Ze zeggen dat het borstvoeden van je baby een speciale band schept, dat het iets uniek is tussen moeder en kind. Maar vorm je zo'n band ook als je borstvoeding geeft aan een wezentje dat niet je eigen vlees en bloed is? Twee vrouwen uit Amerika vonden het geen probleem en geven elkaars kinderen borstvoeding. En ze moedigen andere vrouwen aan om hun voorbeeld te volgen.
 
 
Natuurlijk
De 23-jarige Stefani en Chrystal hebben er geen probleem mee dat hun kinderen soms melk krijgen van de ander. Stefani geeft borstvoeding aan haar eigen zoontje en aan de dochter van Chrystal als haar vriendin aan het werk is. En op haar beurt voedt Chrystal het zoontje van Stefani als ze een avondje weg is. "Borstvoeding geven is heel natuurlijk", zegt Stefani. "Dus waarom zou ik niet iemand anders kind voeden?"
 
Hoewel de twee vrouwen blij zijn met hun regeling, is het zoontje van Stefani het er niet altijd mee eens. Hij reageert soms jaloers als hij een andere baby aan de borst van zijn moeder ziet liggen, maar wie kan hem dat kwalijk nemen? Chrystal en Stefani zijn echter niet bezorgd dat de kinderen de ander meer als moeder gaan zien. "Ze weten echt wel van wie ze zijn en dat de ander alleen maar melk geeft", zegt Chrystal.
 
 
Dieren
De vrouwen willen dat anderen hun voorbeeld volgen en niet alleen hun eigen kinderen borstvoeding geven. Chrystal en Stefani vinden het de normaalste zaak van de wereld en hopen dat andere vrouwen dit ook vinden. Aan negatieve mensen besteden ze niet te veel aandacht. "Het enige dat we willen zeggen is dat we melk van dieren drinken en we weten niet wat er in hun lichaam wordt gestopt." Misschien kunnen ze een bedrijfje beginnen waar vrouwen andermans kinderen borstvoeding geven?
 
Zou jij je kind door een ander laten borstvoeden?