Dit zijn de meest kindvriendelijke hondenrassen

Kinderen door Chloe

Ben je van plan om een hond in huis te nemen, maar heb je ook een kind rondlopen? Dan is het natuurlijk belangrijk om hier rekening mee te houden. Je wil uiteraard dat je kind en je nieuwe hondenbaby goed met elkaar overweg kunnen. Het laatste wat je wilt is dat er ongelukken gebeuren. Daarom hebben wij de meest kindvriendelijke hondenrassen op een rij gezet.

kindvriendelijke hondenrassen

Lees ook: Een baby en huisdieren: hier moet je op letten

De Newfoundlander

Dit zal misschien niet het eerste ras zijn waar je aan denkt bij een kindvriendelijke hond, maar niets is minder waar. Deze reus wordt namelijk dankzij zijn grootte ook wel de babysitter onder de honden genoemd. Deze hond heeft enorm veel geduld en blijft het liefst altijd dichtbij je in de buurt. Verstandig is wel om een goede hondenriem aan te schaffen, want een Newfoundlander is hartstikke sterk. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Newfoundland dogs Australia (@paddlepawsmegan) op

De Golden Retriever

Dit hondenras is niet voor niets zo populair. Dit hondenras is loyaal, geduldig en straalt één en al vriendelijkheid uit. Deze hond heeft wel veel beweging nodig én genoeg eten, maar als je hondenbrokken bestellen als je prioriteit ziet, komt dat helemaal goed!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dogs | Pets | Puppies (@goldenretrieverpuppys) op

De Beagle

Deze honden zijn gek op spelen. Met hun hoge energielevel en vrolijkheid zijn ze de ideale honden voor kleine kinderen. Beagles zijn vrolijk, actief en daarbij ook nog eens heel slim. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 🐶 Beagle | Бигль | Эмили (@beagle_emily_) op

Cocker Spaniël

Dit jachthondje is de ideale gezinshond. Ze houden van dingen ondernemen met hun baasje en zijn ook gek op spelen. Deze hond heeft de drang om alles te doen voor zijn of haar baasje en dat is met kinderen wel zo fijn.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alf 🐾 (@alf.cocker) op

De Ierse Setter

Deze prachtige hond is een echte kindervriend. De Ierse Setter is loyaal, energiek en bovenal heel beschermend. De hond heeft wel minstens twee uur beweging per dat nodig, dus hier moet je wel tijd voor hebben. Eén ding is zeker: dze hond gaat voor jou, maar vooral voor je kind, door het vuur.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Annick Bracke (@annickbracke) op

De Labrador

Dit hondenras is een beetje lomp, maar zal nog geen vlieg kwaad doen. Deze honden zijn zeer geduldig, laten ontzettend veel toe en zullen geen vlieg kwaad doen. Wel zo handig dus als je kind besluit om weer even aan zijn oren te hangen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ʙʟᴀᴄᴋ ʟᴀʙ sǫᴜᴀᴅ (@blacklabsquad) op

Lees ook: Wat moet je doen als je hond verlatingsangst heeft?