Op autovakantie met kinderen: zo overleef je het

Met de auto op reis is een goedkoop en makkelijke alternatief, maar met jonge kinderen op de achterbank is het voor veel ouders best een uitdaging. Zie jij ook tegen jengelende en ruziënde kids op? Dan hebben we een supertip voor je!

blijrijders pakket anwb specsavers

Een lange autoreis maken met jonge kinderen is op zijn zachtst gezegd een opgave voor veel ouders. Je kunt erop wedden dat ééntje na vijf minuten op de snelweg de klassieker “Zijn we er al?” al heeft gevraagd. Jong grut is snel verveeld als ze niet kunnen rondrennen of spelen, dus leuk entertainment is een must voor op reis.

ANWB en Specsavers to the rescue! Zij hebben samen een leuk pakket voor de jonge bijrijders samengesteld (en ook een beetje voor de papa’s en mama’s). Het Blijrijders-pakket is speciaal voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Met kijkspelletjes en kleurplaten leren ze om mee te kijken in het verkeer. Daar kun je natuurlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. Het pakket is een simpele manier om je kinderen lange tijd zoet te houden zonder daarvoor je tablet op te offeren.

blijrijders pakket anwb specsavers

Het Blijrijders-pakket bestaat uit:

  • 2 x autoraamsticker (rechts en links) met Specman waarmee je verkeersborden kunt ‘aantikken’.
  • 2 x Achterbankbingo: een caravan, koe, wegrestaurant, windmolen… als ze het voorwerp zien dan mogen ze het plaatje inkleuren. Wanneer alle plaatjes zijn ingekleurd hebben ze Bingo!
  • 2 x Kleurplaat van Specman

Deel op social media een actiefoto met Specman en gebruik #specman en #blijopdeachterbank om kans te maken op Efteling-kaartjes voor het hele gezin.

Gratis af te halen bij Specsavers en ANWB

Het Blijrijders-pakket is vanaf maandag 3 juli af te halen in de winkels van Specsavers en AWNB. Hierbij geldt op = op. Tevens kunnen diverse spelletjes gedownload worden op http://www.anwb.nl/achterbankbingo. En nu je toch bij Specsavers bent, is het wel zo belangrijk een goede (zonne)bril te overwegen voor goed zicht. Twijfel je? Dan kun je er ter plaatse altijd een gratis oogtest laten doen.