Huh? Mannen shoppen vaker online dan vrouwen

(Web)shops door Chloe

Shoppen is voor de meeste vrouwen de leukste hobby die je kan bedenken. Heerlijk door de sale items neuzen en er geen genoeg van krijgen is waar we het voor doen. En als dat niet in een winkel is, dan scrollen we wel online door de leukste items. Maar toch is dit geen typisch vrouwen ding want, hou je vast, mannen shoppen nóg vaker online.

mannen online shoppen

Lees ook: Shopaholics opgelet: hier scoor je dure merken voor een prikkie

Online shoppen

Heb jij thuis een vriend, vader of man thuis die bij ieder pakketje bij binnenkomt het niet kan laten om een opmerking te maken over jouw shopverslaving? Dat is bij deze verleden tijd. Uit een onderzoek van het CBS is namelijk gebleken dat niet vrouwen, maar mannen veel vaker online shoppen. En dat niet alleen, ze geven ook nog eens meer geld uit. 

Onderzoek

Het onderzoek werd gehouden onder zo’n 5600 respondenten en er werd gekeken naar het online shopgedrag van zowel mannen als vrouwen. Opvallend? Onder de mannen had zo’n 10% in de drie maanden ervoor meer dan tien producten online aangeschaft. Dit tegenover slechts 9% van de vrouwelijke respondenten. Daarbij waren er ook veel meer mannen die online meer hadden besteed. 15% van de mannen had in deze periode voor het online shoppen meer dan vijfhonderd euro uitgegeven, terwijl dit slechts voor 9% van de vrouwen gold.

Wat kopen we online?

Vooral in tijden van corona is online winkelen enorm populair. Toch was dit ook voor deze hele crisis al het geval. Ruim 80% van de Nederlanders shopt namelijk wel eens online. Niet alleen kleding wordt vaak online aangeschaft, maar ook sportartikelen, reizen en tickets voor bijvoorbeeld evenementen.  En wat natuurlijk niet vergeten mag worden: eten. Een lekkere thuisbezorgd maaltijd of boodschappen: ook dat kan tegenwoordig allemaal online. Ondanks dat het dus erg populair is om online je aankopen te doen, heeft bij de veel mensen de fysieke winkel toch de voorkeur. Niet alleen om het product in het echt te kunnen zien, maar ook omdat veel mensen bezorgd zijn over hoe er wordt omgegaan met hun gegevens online. 

Beeld: iStock

Lees ook: Deze fashiontrends uit de 90s zijn weer helemaal in