Dit zagen we niet aankomen: op deze leeftijd heb je de beste seks

Intiem door Laura D

Kan je je beste vrijpartij nog herinneren? We hebben goed nieuws voor je, want het wordt waarschijnlijk alleen maar beter. Onderzoek wijst namelijk uit dat de beste seks van je leven zich helemaal niet plaatsvindt in je twenties. Het is waar dat sommige dingen juist beter worden met de tijd.

beste seks

Lees ook: Het bestaat! Dit is wat de G-spot écht is

Hoe ouder, hoe beter

Er wordt vaak vanuit gegaan dat je in de twintiger jaren het heetste seksleven hebt. Onenightstands na een avondje stappen, spannende friends with benefits en je eerste ware liefdes. Toch is dit niet het hoogtepunt van je sekscarrière: je beste seks komt pas na je 36e!

Zelfverzekerdheid maakt seks beter

Een onderzoek van Natural Cycles, een app om je cyclus te meten, heeft meer dan 2600 vrouwen het hemd van het lijf gevraagd over hun zelfbeeld, orgasmes en hoeveel plezier ze uit seks halen. De vrouwen werden in drie leeftijdsgroepen opgedeeld. Een jongste groep (onder de 23), middengroep (23-35) en de oudste groep met 36-plussers.

Van de oudste groep gaf 60% aan dat ze geen problemen hebben met klaarkomen tijdens de seks, 80% zou zichzelf sexy noemen (tegenover 40% van de middelste groep) en maar liefst 86% van de oudste groep geeft aan in de afgelopen vier weken een goede vrijpartij gehad te hebben, terwijl slechts 56% van de jongste groep dat aangaf…

Neem de tijd

Waar alle vrouwen het wel over eens waren? Ze willen langer seksen. Eén op de drie vrouwen geeft aan dat ze graag de tijd willen nemen voor een vrijpartij en niet dingen haastig doen.

Hoe ouder je wordt, hoe beter je je eigen lichaam kent en hoe fijner de seks zal zijn. Je weet precies wat je nodig hebt en wat de ander kan doen om jou daarbij te helpen. Dus geen lange zoektocht naar de clitoris meer!

Lees ook: What the hell! Blijkbaar kan de tandarts het zien als jij een blowjob hebt gegeven