Thuis sporten: waar moet je beginnen?

Sport & gezondheid door Chloe

De sportscholen zijn al enige tijd dicht en dat beginnen we te merken. Hoewel we onszelf soms naar de sportschool moeten slepen, kunnen we nu niet wachten tot we weer kunnen. Het lijkt erop dat dat nog even gaat duren en daarom zit er niets anders op dan thuis sporten. Maar waar begin je?

thuis sporten

Lees ook: Wat is het beste om te doen? Voor of na het eten hardlopen?

De juiste spullen

In de sportschool staat het natuurlijk vol met dure fitnessapparatuur. Hartstikke leuk, maar als je thuis sport heb je hier vrij weinig aan. De oefeningen die je normaal op de sportschool doet, zullen thuis waarschijnlijk niet mogelijk zijn. In principe kan je ook zonder materiaal trainen. Toch is een yogamatje altijd wel fijn als je thuis begint. Verder zijn veel sportattributen te vervangen door huis, tuin en keuken producten. Een setje dumbbells is handig, maar kan je ook vervangen door een pak wasmiddel of iets dergelijks.

Outfit

Nou is het verleidelijk om gewoon in je dagelijkse kloffie wat oefeningen te doen in je lunchpauze, maar het is beter om toch even je sportoutfit aan te trekken. Je sportschoenen geven namelijk extra ondersteuning en voorkomen blessures. Ook geeft een mooie sportoutfit je extra motivatie.

 

Work-outs

Aangezien je moet afwijken van je normale fitnessschema, kan het lastig zijn om te bepalen wat voor oefeningen je wilt gaan doen. Gelukkig hebben we daar work-out video’s voor. Het internet staat er vol mee en grote kans dat ook jouw eigen sportschool ze in deze tijd upload op social media of de website. Zo hoef je niet zelf in het diepe te springen, maar kan je gewoon lekker meedoen met een video. Ook dit kan extra motiverend werken, omdat je toch een beetje het idee krijgt dat je het niet alleen doet. Vind je het lastig om tussen al die video’s er één te vinden die bij jou past? Dan kan je ook nog kiezen voor een home work-out app. Ook hier zijn er tallozen van en je kan vaak je doelen invullen zodat je precies de oefeningen krijgt die jij nodig hebt.

Thuis sporten

Ben jij klaar om te beginnen? Met deze work-out video train je je hele lichaam en je hebt er ook nog eens helemaal niets voor nodig. Sportoutfit aan, matje op de grond en je bent klaar om te gaan.

Beeld: iStock

Lees ook: 5 sportoefeningen om op je bureaustoel te doen