Met deze verrassende voornemens start jij het jaar goed

Vrije tijd door Sanne

We zitten al een tijdje in het jaar 2021 en dat betekent dat je misschien al bezig bent met je goede voornemens. Meer sporten, meedoen aan Dry January of minder roken heeft bijna iedereen wel op het lijstje, maar er is meer om aan te werken. Met deze verrassende voornemens start jij het jaar sowieso goed. 

energie goede verrassende voornemens

Lees ook: 5 goede voornemens voor je relatie

Positieve gewoonte

In plaats van een slechte gewoonte af te leren, zoals ongezond eten, kies je gewoon een positieve gewoonte waar jij gelukkig van wordt. Maak een keuze uit leuke dingen waar je simpelweg te weinig tijd voor vrijmaakt. Vind jij het heerlijk om te lezen en kom je hierdoor echt tot rust? Spreek met jezelf af dat je dit vaker gaat doen en maak vervolgens je voornemen concreet: “Ik ga elke dag twintig minuten lezen”. Zo weet je precies wat je te doen staat. Belangrijk is dat je een realistisch doel opstelt. Als jij het gevoel hebt dat iedere dag niet gaat lukken, dan spreek je gewoon enkele dagen met jezelf af.

Geld besparen

Wie wil er in het nieuwe jaar nou geen geld besparen? Je kunt besparen op je boodschappen, zorgverzekering, maar ook op energie. Met de energievergelijker van de Consumentenbond kun je eenvoudig zien wie de duurzaamste en goedkoopste energieleverancier is. Je bespaart dus niet alleen geld, maar je bent ook nog eens goed voor milieu bezig. Yes, een win-winsituatie!

Maak tijd om te piekeren

Lig jij iedere avond naar het plafond te staren en kun je de slaap niet vatten, hoe moe je ook bent? Dan is het belangrijk dat je overdag tijd vrijmaakt om te denken of te piekeren. Eventjes ontspannen op de bank, in bed of tijdens je dagelijkse wandelrondje door de buurt. Zet alles op een rijtje waardoor je ’s avonds rustig kunt gaan slapen.

via GIPHY

Date nights

Grote kans dat je door de coronacrisis je partner meer ziet waardoor je minder tijd voor elkaar vrijmaakt, want jullie zien elkaar toch al vaak genoeg? Natuurlijk, jullie zitten vaak ’s avonds met elkaar op de bank, gaan weleens wandelen of koken met zijn tweeën. Maar wat dacht je van échte date nights? Op het moment kunnen we misschien geen restaurant pakken, maar het is nog steeds mogelijk om een lekker afhaal te scoren. Het gaat erom dat jullie beide bewust tijd voor elkaar vrijmaken. Leg die telefoons maar alvast weg en steek de kaarsjes aan.

Pluis je stamboom uit

Wie weet er nou echt waar hij of zij vandaan komt? Je weet misschien wat je opa en oma voor werk hebben gedaan, maar verder? Vraag jij je wel eens af of je misschien buitenlandse roots hebt? Grote kans dat je in de online stadsarchieven kunt terugvinden waar je voorouders woonden en welk beroep ze hadden. Interessant, toch?

Elke week of maand een nieuw gerecht

Yes, het is ook tijd om eens wat variatie te brengen in de maaltijden die we voor ons zelf koken. Wat dacht je van lekkere Thaise curry, Vietnamese loempia’s of ceviche uit Peru? En weet je wat? Begin gewoon vandaag! Je kan dit goede voornemen ook samen met iemand doen. Dat helpt je misschien om je eraan te houden. Bovendien is samen koken een stuk gezelliger dan alleen en wie gaat anders zeggen dat ontzettend lekker is?

via GIPHY

Lees ook: Gaan jouw goede voornemens altijd mis? Zo voorkom je dat