Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Geen Winter Efteling na de lockdown: pretpark breekt wintereditie vroegtijdig af

Mocht je na de lockdown nog plannen hebben om naar de Winter Efteling te gaan, dan moeten we je teleurstellen. De Efteling is nu al bezig met het weghalen van alle verlichting en decoraties. Een bezoekje brengen aan Winter Wonderland zit er dus niet meer in…

winter efteling

Lees ook: Dit waren de 30 beste corona-memes van 2020

Lockdown

De Winter Efteling, die pas sinds 19 november is opgebouwd, is ieder jaar weer een grote hit. Toch heeft de Efteling besloten de wintereditie vroegtijdig af te breken. De reden? Het had eigenlijk niet zoveel nut om alles nog te laten staan. Door de aangescherpte maatregelen zijn ook de attractieparken op slot. De winter-variant is normaal gesproken te bezoeken tot en met 31 januari. Tegen de tijd dat de parken heel misschien weer open mogen, zouden er nog maar een paar dagen van de magische, winterse periode overblijven. Reden genoeg dus om er alvast een eind aan te breien.

Overlast besparen

Dat het pretpark heeft besloten om nu alvast alles af te bouwen, is dus heel logisch. Toch komt het als een klap voor de werknemers. Een woordvoerder van het pretpark laat ook weten dat het zwaar valt, want 'de Winter Efteling is altijd een warme en sfeervolle periode is in het Efteling-jaar’. Door alles nu alvast af te bouwen, willen ze gasten overlast besparen als ze wel weer open mogen. Zo beginnen ze na de lockdown in ieder geval met een frisse start.

Gesloten

Het Efteling Park, Efteling Hotel en Efteling Loonsche Land zijn gesloten tot en met 19 januari, laat het park op de site weten. Ze hopen vanaf 20 januari natuurlijk weer bezoekers te mogen ontvangen. Waterattracties blijven wel tot en met maart dicht.

Beeld: Efteling

Lees ook: Dit moet je zien: de awardwinnende horror Get Out staat nu op Netflix