Dit moet je zien: de awardwinnende horror Get Out staat nu op Netflix

Media door Sanne

Zin in een lekkere Amerikaanse horrorfilm na alle zwijmel feelgood kerstfilms? Dan hebben wij goed nieuws. De film ‘Get Out’ staat vanaf vandaag op Netflix. Pak je dekentje er maar bij en kruip samen met je (beste) vriend of vriendin op de bank. What are you so afraid of?

get out film netflix

Lees ook: Gossip Girl meets Downton Abbey: Bridgerton wordt je nieuwe verslaving!

Lekker griezelen

De Afro-Amerikaanse Chris is nerveus om voor het eerst de familie van zijn witte vriendin, Rose, te ontmoeten. Zijn vrienden maken meteen al grappen over de clichés die tijdens de ontmoeting waarschijnlijk zullen plaatsvinden. Rose verzekert hem dat alles wel goed komt. De ouders van Rose ogen komen tijdens de kennismaking inderdaad wat overdreven en vreemd over, maar dat zal wel hun manier zijn om er mee om te gaan, toch? Althans, dat is wat Chris in eerste instantie denkt. Totdat hij steeds vreemdere ontdekkingen op het landgoed doet…

Verschillende prijzen

De film uit 2017 is een grote wereldwijde hit. Get Out heeft slechts 5 miljoen dollar gekost en maar liefst 160 miljoen dollar opgebracht. Hallelujah! De film heeft meer dan 150 prijzen gewonnen waaronder een Oscar voor het beste en origineelste script. Niet voor niets natuurlijk. De maker, Jordan Peele, laat perfect zien dat Amerika (en de rest van de wereld) niet is bevrijd van rassenverschil en discriminatie. Peele toont dit met horror met een knipoog, maar het doet ons wel degelijk beseffen dat er nog een lange weg te gaan is.

Bekijk de trailer

Kom alvast in de stemming door het bekijken van deze trailer, tenzij je niet gespoild wilt worden, want de trailer verklapt stiekem al best veel.

Lees ook: No way! Hier herken je Mel uit Virgin River van