Waarom een auto delen met vrienden of familie de toekomst is

Reizen door Redactie Ze.nl

Mocht je een auto hebben, dan weet je dat het elke maand veel geld kost. Vooral als je iemand bent die zijn of haar voertuig weinig gebruikt. Het delen van zo’n wagen kan je daarom een stuk meer vrijheid geven en kosten besparen. Logisch dat je niet wil sharen met de eerste en beste persoon op straat. Je kunt ook zelf kiezen met wie je je auto wil verbinden. 

Lees ook: Bewezen: vrouwen kunnen beter inparkeren dan mannen

Vrijheid

Hoe gaat een auto delen dan in zijn werk? Amigo maakt het mogelijk dat je een ‘eigen’ auto kunt delen met zelfgekozen personen. Het voordeel hiervan is dat je niet in een voertuig van een ander zit, maar van jezelf. Doordat je ook kan kiezen met wie je wil delen is het al een stuk vertrouwelijker en biedt het vrijheid. Dus een geurzakje of je oude cd'tjes kun je met een gerust hart in je auto laten. Er is een app waarbij je reserveringen kunt maken voor de auto, een overzicht van de kosten ziet en er is een keyless systeem ingebouwd. Hiermee kun je de auto openen en sluiten. Hallo hè! 

Keuzes

Een auto kost nu tijdelijk 150 piek per maand en dat is exclusief brandstofkosten. Je hebt de keuze uit twee opties. Een auto delen of deze uitlenen. Je kan het voertuig delen met een vaste groep vrienden. Hierbij betaalt iedereen een gelijk bedrag per maand aan kosten. De gereden kilometers worden per persoon naar gebruik verrekend. Sounds fair, right? Toch kan het voorkomen dat je je voertuig best vaak nodig hebt of omdat je geen zin hebt om te fietsen, wat wij maar al te goed begrijpen. Een andere keuze is dan om te kiezen voor een eigen wagen. Je kunt de auto op elk moment uitlenen aan vrienden of familie wanneer jij deze niet nodig hebt. Het bedrag van deze ritten gaan dan van jouw maandelijkse kosten af.

Groen moet je doen

Los van het feit dat je met bekenden een auto kan delen en daarop kan besparen, draag je ook nog een steentje bij aan het thema duurzame mobiliteit. Win-winsituatie. In tegenstelling tot het produceren van nieuwe auto's, zet Amigo bestaande, stilstaande auto's in. Op die manier wordt het aantal auto's op de weg niet vergroot, maar wordt er efficiënt gebruikgemaakt van het bestaande netwerk van auto's en mensen. Sharing is caring.

Lees ook: Vooroordelen over vrouwen achter het stuur waar we klaar mee zijn