Lifestyle
Lifestyle

Deze kerstfilm ben jij gebaseerd op je sterrenbeeld

Een van de leukste manieren om kerst door te brengen is genesteld op de bank onder het genot van warme chocolademelk te genieten van kerstfilms. Nog leuker is om erachter te komen welke kerstfilm bij jouw sterrenbeeld past. Je weet inmiddels vast welk ander sterrenbeeld bij jou past op gebied van de liefde, of wat jouw beste eigenschappen zijn. Maar welke kerstfilm matcht perfect bij jouw sterrenbeeld? Lees verder om te weten in welke karakters en verhaallijnen jij je kunt herkennen en welke kerstfilm je deze kerst sowieso niet mag skippen. 

Istock vrienden lachen kerstfilm

Lees ook: Kom alvast in de kerststemming met deze 8 nieuwe kerstfilms op Videoland

 

Steenbok: The Santa Clause

Steenbokken hechten veel waarde aan familie en dat is nu precies waar deze film over gaat. Als Scott per ongeluk de kerstman om zeep brengt, moet hij zelf in de rol van de kerstman stappen en hem vervangen die kerst. Tegelijkertijd wilt hij de relatie met zijn zoontje verbeteren. Scott maakt daarnaast gebruik van zijn drive voor succes om kerst goed te laten verlopen, net als dat de ambitieuze steenbok succesvol wilt zijn. 

Waterman: Home Alone

Home Alone is een echte klassieker die je niet mag missen tijdens kerst, al helemaal niet als jij een waterman bent. Watermannen zijn vrije geesten en waarderen hun onafhankelijkheid. Ook Kevin wilt een taste of freedom en wenst dat zijn hele familie weg is met kerst. Tot zijn verbazing gebeurt het echt, omdat zijn familie hem per ongeluk vergeet als ze op vakantie gaan. Kevin geniet van zijn vrijheid, totdat hij te maken krijgt met geniepige inbrekers. Gelukkig is Kevin, net als de waterman, origineel van aard en zorgt hij ervoor dat hij de dieven in de val lokt. Wedden dat je je als waterman in Kevin herkent?

Vissen: The Holiday Calender

Als er één sterrenbeeld is wat alles om zich heen goed aanvoelt, is het wel vissen. De gevoelige vis is liefdevol en heeft een sterke intuitie. Zo ook heeft Abbey in de film The Holiday Calender een sterke gut feeling. Ondanks haar bedenkingen volgt ze dit gevoel toch, wat leidt tot nieuwe en bijzondere avonturen. De adventskalender die Abbey van haar opa heeft gekregen blijkt namelijk magischer zijn dan het lijkt en opent de deuren voor liefde. 

Ram: Elf (21 maart tot 21 april)

Deze feel good klassieker past het beste bij het sterrenbeeld Ram. Waarom? Een ram wordt gekenmerkt door optimisme, spontaniteit, moed en energie: allemaal karaktereigenschappen die terug te vinden zijn in Buddy, de hoofdpersoon in Elf. Buddy de kerstelf begint een zoektocht naar zijn vader en beleeft een waar kerstavontuur in New York. Ondanks dat het niet gaat zoals gepland, blijft Buddy enthousiast en energierijk, net als de ram. 

Stier: A Christmas Carol (21 april tot 20 mei)

Als jij een stier bent en dit leest: no offence. A Christmas Carol gaat misschien over een zure oude man Scrooge, die kerst haat, maar de film en het karakter zijn veel meer dan dat. Scrooge is namelijk koppig en vooroordelen, wat de kenmerkende negatieve karaktereigenschappen zijn voor de koppige stier. Hij wil niets met kerst te maken hebben, totdat hij meegenomen wordt door geesten en een reis maakt door het verleden, heden en toekomst. Hij beseft zich dat zijn manieren niet juist zijn en dat hij wilt veranderen, en tegen het einde van de film heeft Scrooge een hart van goud en deelt hij dat met de geliefden om hem heen, wat ook een karaktereigenschap is van de stier. Daarnaast is Scrooge in de hele film financieel stabiel: een waarde die kenmerkend is voor de stier. 

Tweeling: Four Christmasses

In de film willen partners Brad en Kate kerst ontsnappen en een get-away plannen voor hun tweetjes, maar dit mislukt grandioos waardoor ze vier familiebijeenkomsten met kerst moeten combineren. Kenmerkend aan de tweeling is dat ze twee kanten hebben: dit reflecteert de relatie van de hoofdpersonen Brad en Kate. Twee verschillende mensen met verschillende visies, maar allebei zijn ze allebei liefdevol en sociaal: precies de karaktereigenschappen van de tweeling. Daarnaast is de tweeling te herkennen aan humor en intelligentie, en ook dit komt terug in Four Christmasses.

Kreeft: A Christmas Story

De kreeft is nostalgisch en familiegericht en een film kan de kreeft helemaal mee laten slepen. De perfecte film voor dit sterrenbeeld is A Christmas Story. Deze klassieker draait om familie en gaat over Ralphie die het allerliefst een luchtgeweer voor kerst, maar niet weet of hij dit wel of niet krijgt. De film draait om Ralphie en zijn familie, iets wat de familiegerichte kreeft belangrijk vindt. Daarnaast zijn kreeften sentimenteel en gevoelig en dit komt terug in Ralphie die in de toekomst terugblikt op de kerst van het luchtgeweer. Wedden dat de sentimentele kreeft bij dit mooie verhaal wat traantjes moet laten?

Leeuw: National Lampoon’s Christmas Vacation

Als er iets is aan waar we een leeuw kunnen herkennen, is dat ze echt de shine pakken. De leeuw staat erom bekend dat ze graag in het middelpunt staan en zullen er alles aan doen om te schitteren. Ook houden ze ervan om de leiding te nemen en anderen te entertainen. In de film National Lampoon’s Christmas doet Clark er alles aan om de perfecte kerst te creëren, inclusief met opvallende decoraties. Als zijn neef en de rest van de familie samen kerst wil vieren in de tuin, valt het perfecte en blinkende idee van Clark in duigen. Ben jij net als Clark een leeuw die zo veel moeite doet om de perfecte kerstsfeer te creëren? 

Maagd: Miracle On 34thStreet

Als jij een maagd bent, dan weet je dat er een ding is waar je van houdt: orde. Maagden staan bekend om hun georganiseerde systemen en zijn niet snel de mensen die regels overtreden. Maar daarnaast zijn maagden ook eerlijk en nuchter, net als Mr. Kringle. Mr. Kringle neemt, nadat de ingehuurde kerstman dronken een verschijning doet op een parade, de taak op zich om zich als de kerstman te verkleden. Iedereen is fan van de nieuwe kerstman, maar als hij ervoor uitkomt dat hij de echte kerstman is, beginnen de bewonders van de stad een rechtszaak tegen hem omdat ze hem niet geloven. Ook deze aanpak van de mensen uit de stad komt overeen met de systematische eigenschappen waar de maagd aan te herkennen is. 

Weegschaal: It’s a Wonderful Life

In de film It’s a Wonderful Life staat George tijdens kerstmis op het punt om zichzelf van het leven te beroven. Als een beschermengel verschijnt daar Clarice, om hem te laten zien hoeveel hij het afgelopen jaar voor de mensen om zich heen heeft kunnen betekenen. Een van de meest bekende karaktereigenschappen van het sterrenbeeld weegschaal, is vrijgevendheid. Zo veel dat ze soms zichzelf een beetje vergeten, wat ook gebeurt bij de gulle George. Dit kan soms wat spanning opleveren bij de evenwichtige weegschaal. Gelukkig is Clarice daar om harmonie aan toe te voegen: iets wat de weegschaal echt nodig heeft in zijn of haar leven. 

Schorpioen: The Night Before Christmas

Schorpioenen staan erom bekend dat ze charmant zijn, net zoals Jack in de film The Night Before Christmas. Hij wilt iets nieuws voor Halloween, en is jaloers, ook een karaktereigenschap die vaak wordt gelinkt aan de schorpioen, op de kerstman. Daarom besluit Jack om de kerstman te ontvoeren en kerst over te nemen. Net als Jack heeft de schorpioen een sterke wil en zijn ze zeer passievol en gebruikt hij dit om zijn plannen te laten slagen. 

Boogschutter: The Holiday

De film The Holiday is dé ideale kerstfilm voor de reislustige boogschutter. Niet alleen houdt de boogschutter van avontuur, ook kan de boogschutter ongelofelijk genieten van de liefde. In The Holiday ruilen twee vrouwen van leven en woonplek en ontmoeten ze beiden de man van hun dromen. Daarnaast is de film een romantische comedy: iets wat de boogschutter met haar gevoel voor humor wel kan waarderen.  

Lees ook: Genieten! Deze kerstfilms verschijnen deze week op je televisie