Het kerstliedje dat het best bij je sterrenbeeld past

Media door Bente

All I want for Christmas is… een kerstlied dat bij je sterrenbeeld past. Jouw dag kan niet meer stuk, want de sterren hebben ons toegefluisterd. Dat verklaart ook meteen waarom bij jou Underneath the Tree non-stop op de speaker staat, maar je buurvrouw lekker gaat op Last Christmas… 

Lees ook: 5 tips voor een geslaagde online kerst

Sterrenstof

Lockdown of geen lockdown. We staan enorm te popelen, want het is bijna kerstavond! Ho, ho, ho. De invulling van kerst is dit jaar in ieder geval speciaal. Of je nou gaat videobellen of een kerstdiner voor twee in het leven roept. Het is sowieso een feestje om je naasten hun christmas song te laten horen.

Boogschutter (23 november - 21 december)

Frank Sinatra, B. Swanson Quartet - Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

De Boogschutters zijn echte romantici. Het is natuurlijk geen toeval dat ze – net als cupido – een pijl en boog hebben. Ze houden van kerst, maar vinden het pas écht compleet met witte sneeuwvlokken. Waar andere sterrenbeelden denken let it go, denken zij let it snow! 

Steenbok (22 december – 20 januari)

Wham! – Last Christmas

Last Christmas is natuurlijk een echte klassieker. Dit nummer is daarom op het lijf geschreven van een Steenbok. Ze genieten van tradities en willen deze naleven no matter what. Elk jaar met het gezin fanatiek 30 Seconds spelen? Ook voor dit jaar geen uitzondering. De Steenbok stuurt alle familieleden gewoon een uitnodiging voor de online editie

Waterman (21 januari - 19 februari)

Pentatonix, Tori Kelly - Winter Wonderland / Don’t Worry Be Happy 

Het aantal graden onder nul en de eeuwige koude handen zorgen vaak voor veel geklaag. Maar niet bij de Watermannen. Zij leven helemaal op van dit weer. Het herinnert ze aan kerst. Watermannen zijn echte rasoptimisten. Juist nu, met een tweede lockdown, steken ze veel mensen een hart onder de riem.

Vissen (20 februari - 20 maart)

Andy Williams - It’s the Most Wonderful Time of the Year 

Elke streamingdienst afspeuren naar de meest romantische kerstfilm die er is… Herkenbaar? Vissen zijn echte dromers en dat wordt duidelijk door al die cheesy verhaallijnen die ze bingen. Ze vinden kerst de mooiste tijd van het jaar en worden daar graag aan herinnerd. We can’t blame them… 

Ram (21 maart - 20 april)

Paul McCartney – Wonderful Christmastime 

De kerstboom optuigen? Dat doen zij het allerliefst. Wel kunnen ze soms doordraven in hun liefde voor kerst… Woon je samen met een Ram? Pas maar op, want voor je het weet is je huis omgetoverd tot een kerstshow. Geen wonder dat het lied Wonderful Christmastime zo goed bij het sterrenbeeld past. 

Stier (21 april - 20 mei)

Bianca Ryan – Why Couldn’t It Be Christmas Everyday

Stieren zijn gek op de feestdagen, maar met name op de lekkernijen die ze met zich meebrengen. Aftellen pas in december? Nee hoor, er wordt in september al flink afgeteld. Voor hen mag het elke dag kerst zijn. 

Tweelingen (21 mei - 21 juni)

Destiny’s Child – 8 Days of Christmas

Waar de meeste mensen misschien meer geven om het kerstdiner en de gezellige sfeer, maak je Tweelingen het gelukkigst met de cadeautjes. Ze borrelen van energie en zijn reuzenieuwsgierig. Tip: geef ze vooral een adventskalender. Zo hebben ze elke dag iets om uit te pakken. 8 days of Christmas is hen daarom op het lijf geschreven. 

Kreeft (22 juni - 22 juli)

Chris Rea – Driving Home for Christmas

Kreeften zijn sentimentele wezens. Ze vinden kerst een mooie tijd om stil te staan bij de kleine dingen in het leven. Zij zijn ook vaak degenen die met de camera alles vastleggen. Dus Kreeften... zit je in de auto – richting het coronaproof kerstdiner – zet dan zeker Chris Rea aan op de speakers, dat is namelijk jouw lied!

Leeuw (23 juli - 23 augustus)

John Legend, Stevie Wonder – What Christmas Means to Me 

Het beschermende oergevoel van een leeuwin komt in deze tijd tot leven. Als Leeuw stel je graag je familie tevreden. Wanneer de feestdagen naderen grijpen ze de kans om hun familie in het zonnetje te zetten. Met cadeaus en lieve woorden laten ze hun naasten weten hoeveel ze voor hen betekenen. Dat is wat kerst betekent voor een Leeuw.  

Maagd (24 augustus - 22 september)

Brenda Lee – Rockin’ Around The Christmas Tree

Maagden zijn dol op álles wat ruikt naar kerst. Het uitzoeken van een kerstboom is daarom een groot feestje an sich. Daarbij komen natuurlijk de winterthee en de kerstbaksels ook om de hoek kijken. Als slagroom op de chocolademelk? Zitten bij een echte kerstboom met een kop winterthee, luisteren naar Brenda Lee. 

Weegschaal (23 september – 23 oktober)

Michael Bublé – Holly Jolly Christmas 

Het is even schrikken voor de Weegschalen die hadden gehoopt op een kerstborrel. Ze worden namelijk gelukkig van een groot feest met veel mensen. Toch laten ze zich niet kennen, want het zijn optimistische denkers. Ze borrelen gewoon online!

Schorpioen (24 oktober - 22 november)

Kelly Clarkson – Underneath the Tree

De emoties van Schorpioenen kunnen hoog oplopen en vooral met kerst. Daarom vinden zij het een enorme geruststelling om te weten welke cadeaus ze krijgen. Al maanden van tevoren hebben Schorpioenen hun wishlist klaarliggen. Waar anderen wéér een Rituals-pakket vragen, weten zij precies wat ze willen en van wie. 

Lees ook: De kerstfilms top 10 volgens IMDb                               

Bron: Cosmopolitan & Femfem